Submit form button to email= bad parameter

New Here ,
Mar 18, 2020 Mar 18, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I am using DC Pro and have created a fillible form, my final step is to place a submit form button so i can send to my e-mail. I used the format "mailto:Email@website.com" but when I goto preview the document it states "BAD PARAMETER".  Is there a different format to use or has someone else had this problem and know a fix???

 

Thanks!

TOPICS
Create PDFs, General troubleshooting, PDF forms

Views

1.6K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Mar 19, 2020 Mar 19, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi there,

 

Such error generally returns when there's a page or file (multiple file list) is corrupted. Or the email address used to collect the response is invalid.

Would you please try the same with a different PDF for testing? There are couple of possibilities, so you may try these workarounds-

1- Create a copy of the file or recreate the PDF using Ctrl+P or File>Print>Print to Adobe PDF>Save a copy using differnt name and then try to add button.

2- If there are Tags added in PDF then remove Tags.

  • Click on "Tags".  A box will appear with the Tags icon in it.
  • Right click on the Tags icon and navigate to "Delete Tag".  Click on this button. 

3- If this is a secured document, then right click>Document properties>Security>change to No security.

 

 

Thanks,

Akanchha 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 08, 2020 May 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I have this same error and have been trying to fix for a while... 

also BTW 

i dont know if its just me but when I do this step 1

(1- Create a copy of the file or recreate the PDF using Ctrl+P or File>Print>Print to Adobe PDF>Save a copy using differnt name and then try to add button.)

 

It actually removes the functionality of the submit button?? 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 08, 2020 May 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

did you ever fix this issue?  please inlighten me!?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
May 29, 2020 May 29, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Please post this to a new thread and provide the details of  what you are doing (scripts, screenshots, etc)

Thom Parker - Software Developer at PDFScripting
Use the Acrobat JavaScript Reference early and often

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 14, 2021 Apr 14, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Has there been any update? I've been trying to fix this issue for 3 hours with no results.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 15, 2021 Apr 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Please  provide the details of  what you are doing (scripts, screenshots, etc)

 

Thom Parker - Software Developer at PDFScripting
Use the Acrobat JavaScript Reference early and often

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 18, 2021 Apr 18, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hopefully these help but this is the constant whether its a complicated submit form, or a simple test one as I've shown here. 

Screen Shot 2021-04-18 at 1.41.49 PM.png

Screen Shot 2021-04-18 at 1.42.11 PM.png

Screen Shot 2021-04-18 at 1.42.28 PM.png

Screen Shot 2021-04-18 at 1.43.55 PM.png

Screen Shot 2021-04-18 at 1.44.01 PM.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Apr 18, 2021 Apr 18, 2021

Copy link to clipboard

Copied

No space is allowed in URLs.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 18, 2021 Apr 18, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I'll test it, as I've done it before with no spaces and gotten the same error. I'll update once I try it

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Apr 18, 2021 Apr 18, 2021

Copy link to clipboard

Copied

You will also get the error (we sometimes see) if using Mailto: instead of mailto:

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 18, 2021 Apr 18, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Deleted the space, and switched up the capital "m" in mail for kicks, still keeps saying bad parameter.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 19, 2021 Apr 19, 2021

Copy link to clipboard

Copied

If you're URL is correct, then there's nothing obviously wrong with the submit action. At this point I would try a different Acrobat/Reader (on a different machine) to ensure it's not the particular install, and I'd try a different methodology (such as a JavaScript email) to ensure it's really an email issue. 

 

Also, look on the security tab in the document properties to see if there are any security restrictions listed. 

Thom Parker - Software Developer at PDFScripting
Use the Acrobat JavaScript Reference early and often

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 19, 2021 Apr 19, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Got in contact with support, they had me download an "Adobe cleaner" program. Then uninstall and reinstall. Doing this has fixed my issue.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 17, 2020 Dec 17, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I just ran into this today.  I removed the "tags" as suggested and it didn't solve the issue.  It was actually the Adobe reader program on the other users computer.  We uninstalled and reinstalled Adobe reader and then it started working.  Nothing wrong with the original form that had the 'submit' button on it. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines