Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Adobe Fonts on Apple Silicon

Community Beginner ,
Jun 23, 2021 Jun 23, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I'im using a Macbook Air M1 with Apple Silicon. The fonts I activated in CC don't show up in Photoshop or other applications. They do however on my iMac (Intel). In Creative Cloud if I go by Market Place > Browse Adobe Fonts a web page is opened and I can configure my fonts. If however I go Apps > Manage fonts the app hangs just displaying "Loading Adobe Fonts…".

What can I do to activaed these fonts?

Regards

Michael

Views

2.7K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Community Beginner , Jul 01, 2021 Jul 01, 2021
In the mean time I found a solution.https://helpx.adobe.com/creative-cloud/kb/cc-cleaner-tool-installation-problems.html I carefully followed the instructions on this website, downloaded the the 2 apps (AdobeCreativeCloudCleanerTool, LogCollectorTool), uninstalled CC and then resintalled it. Great! Now the fonts are there again.But it took me hours to find the solution.

Likes

Translate

Translate
New Here ,
Jun 30, 2021 Jun 30, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I'm having the exact same issue. Uninstalled and reinstalled the full creative suite, still the same problem. Just a big "Loading Adobe Fonts..." spinner for hours. Restarted the computer and programs multiple times. Went to the web interface and deactivated and reactivated the font families. Also tried going into the More Fonts menu in Illustrator and downloading individually. Those downloads also failed. 

 

I urgently need these fonts to work in Illustrator & Figma (or any application). 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jul 01, 2021 Jul 01, 2021

Copy link to clipboard

Copied

In the mean time I found a solution.

https://helpx.adobe.com/creative-cloud/kb/cc-cleaner-tool-installation-problems.html

 

I carefully followed the instructions on this website, downloaded the the 2 apps (AdobeCreativeCloudCleanerTool, LogCollectorTool), uninstalled CC and then resintalled it. Great! Now the fonts are there again.

But it took me hours to find the solution.

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 09, 2021 Jul 09, 2021

Copy link to clipboard

Copied

THANK YOU SO MUCH.

When I moved all my data and apps from my Intel MacBook Pro to my M1 Mac Mini, it somehow only broke Adobe Fonts, which was driving my batty. After 3 fresh CC installs, I came across this. FINALLY!

I wasn't too upset; things like this are going to happen when changing entire chipsets -- I just couldn't find the solution.

You're a life saver. Thanks again.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 10, 2021 Jul 10, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Thank you Michael2406! Your solution worked for me and it followed what Adobe Support said to do with the M1 chip MacBook. Sooooo appreciate your help.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 13, 2021 Aug 13, 2021

Copy link to clipboard

Copied

YOU ARE THE BEST! Very much appreciate you putting this info here for all the suckers with M1 issues. THANK YOU. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 24, 2021 Aug 24, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Gosh THANK YOU!!!!!!!! This solved it for me. Same issue with Adobe Fonts not activating after migrating to M1 Mac Mini. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Sep 10, 2021 Sep 10, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Thank you!!!!!! This fixed my issue as well. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Oct 07, 2021 Oct 07, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Awesome, you fixed my problem! Thank you for sharing the solution. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 03, 2021 Nov 03, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Michael the GOATTTTTT!!! Thanks so much mate! Worked flawlessly for me

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 05, 2021 Nov 05, 2021

Copy link to clipboard

Copied

This fixed my problem as well!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 16, 2021 Nov 16, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Was a hassle but it worked. Took an hour or so out of my day.

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 28, 2021 Nov 28, 2021

Copy link to clipboard

Copied

This didn’t for me on macOS 12.0.1 Monterey.

 

However, I downloaded macOS 12.1, Beta 3, and the problem is fixed. (You have to have an Apple Developer account to download the betas.)

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Nov 30, 2021 Nov 30, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

THANK YOU! This was driving me NUTS

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 27, 2021 Oct 27, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for the info....worked like a charm!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines