Duplicated font issues within Windows 10

Explorer ,
Nov 19, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi there,

I have a problem where an AE file is automatically activating Open Sans Semi bold from Adobe fonts.  I already have all the open sans installed locally and so when I open my AE file, all the semi-bold text is resorting to Times New Roman meaning I have to change all the fonts every time I open it.

 

I've tried resaving the file having specified the local version, then deactivated the open sans in adobe fonts, but whatever I do, when I reopen the issue remains and the font is reactivated.

 

It appears to be the opensans at the bottom of the list (see attached) that is Adobe one but why is it there and why is it not noted as Semi-bold if that is the one activated?

 

font issue.png

Adobe Community Professional
Correct answer by Theresa J | Adobe Community Professional

AE appears to be looking at Adobe fonts to activate fonts, before searching your system. Have you considered uninstalling Open Sans from your system and just using the Adobe font version of it?

TOPICS
Offline font, Sync issue

Views

322

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Duplicated font issues within Windows 10

Explorer ,
Nov 19, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi there,

I have a problem where an AE file is automatically activating Open Sans Semi bold from Adobe fonts.  I already have all the open sans installed locally and so when I open my AE file, all the semi-bold text is resorting to Times New Roman meaning I have to change all the fonts every time I open it.

 

I've tried resaving the file having specified the local version, then deactivated the open sans in adobe fonts, but whatever I do, when I reopen the issue remains and the font is reactivated.

 

It appears to be the opensans at the bottom of the list (see attached) that is Adobe one but why is it there and why is it not noted as Semi-bold if that is the one activated?

 

font issue.png

Adobe Community Professional
Correct answer by Theresa J | Adobe Community Professional

AE appears to be looking at Adobe fonts to activate fonts, before searching your system. Have you considered uninstalling Open Sans from your system and just using the Adobe font version of it?

TOPICS
Offline font, Sync issue

Views

323

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Nov 19, 2019 0
Adobe Community Professional ,
Nov 20, 2019

Copy link to clipboard

Copied

AE appears to be looking at Adobe fonts to activate fonts, before searching your system. Have you considered uninstalling Open Sans from your system and just using the Adobe font version of it?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 20, 2019 0
darkcurv LATEST
Explorer ,
Nov 20, 2019

Copy link to clipboard

Copied

That's done the trick, thanks.

 

I'm just wondering if there is a way to stop this in the future.  I'm often using projects from other artists and if I have the fonts on my machine, but they have used Adobe fonts, I'll have to go through this everytime.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 20, 2019 0