• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
2

After Effects & Media Encoder Not Responding

Community Beginner ,
Dec 18, 2023 Dec 18, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Most recent Media Encoder AI will not load. Sometimes it takes 5 or 6 tries before it will load. Each time I receive "The program is not responding". I have uninstalled and reinstalled and still, the problem exists. I have uninstalled ME AI and reverted to the non-AI version and still, "The program is not responding". Watching it load it stops on various commands so I can not pinpoint the specific instruction. When I can get it to run the Dynamic Link function seems to take forever and sometimes the program will freeze.   I have the latest Windows 10 update (12/12/2023). I am running 32GB RAM on a 1TB M.2 drive. Intel Core i9-9900K CPU @ 3.60GHz. Internet connection CAT6 1GB fiber Internet. My graphics card is an MSI RTX 3060 Ventus 3X 12GB OC. This has been happening fairly regularly since Windows 10 update in late November or early December 2023. Is anyone else experiencing this challenge? Premier, Audition, & Photoshop (all AI versions) run without a problem.

TOPICS
Crash , Dynamic link , Error or problem , Freeze or hang , Performance

Views

60

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Dec 19, 2023 Dec 19, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Which versions of AME and After Effects do you have installed?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines