Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


After Effects export through Media Encoder restricts bitrate issue

New Here ,
Nov 16, 2021 Nov 16, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I have strange issue. When exporting After Effects composition through Media Encoder into H.264 format, I set target bitrate VBR to 40Mbps. I even tried all possible combinations and I tried CBR to 50Mbps but final encoded H.264 video clip is always up to 12Mbps. Why?

If I export from AE to lossless MOV and import that MOV (as standalone) into Media Encoder, with same settings I get H.264 output at 50Mbps.

If I export anything from Premiere through Media Encoder, with same setting I am getting final H.264 with 50Mbps.

I have only issue exporting from After Effects through Media Encoder where I cannot get output with higher bitrate than cca. 12Mbps although in Media Encoder it is set to CBR 50Mbps.

Please, help... I am using CC 2019.

 

Here are settings from AME and final rendered video properties from After Effects through AME.

<a href="https://imgbb.com/"><img src="https://i.ibb.co/RcyTxR3/AME-Settings-2.jpg" alt="AME-Settings-2" border="0" /></a>

TOPICS
Export or render

Views

28

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 16, 2021 Nov 16, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

AME Settings_1.JPG

AME Settings_2.JPG

MediaInfo.JPG

   

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines