AME crashes in the process of creating encoding preset

New Here ,
Jun 11, 2017 Jun 11, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I am trying to create an encoding preset, in MXF OP1a DV25 PAL Widescreen, and AME crashes everytime I try to put in a look/LUT to the preset. When I choose to browse for luts and the explorer window appears it crashes before I have even located the lut.

Running Windows 10 Pro, i7 6800K, GTX 1070. Windows is up to date, graphic drivers up to date, all adobe apps is up to date. Tried launching AME whilst pressing SHIFT, still crashes when doing that.

Views

119

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Jun 13, 2017 Jun 13, 2017

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hi StavaFilm,

I can understand that you are experiencing trouble in creating encoding presets.

Do you have Admin rights on this machine?

Please try these steps:

Close all of the Adobe processes from the Task Manager and go to the following locations:

Location 1: C:\Users\<Username>\AppData\Roaming\Adobe

Location 2: C:\Users\<Username>\Documents\Adobe

In all the locations, rename the 'Adobe' folders to 'OldAdobe'

Launch Premiere, accept the License Agreement and see if it works.

Note: You will lose your customized workspaces and keyboard shortcuts.

Thanks,

Kulpreet Singh

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines