Fails to render WebM

New Here ,
Mar 15, 2022 Mar 15, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hey,
2 days ago my Media Encoder started to run into problems when rendering WebM files.
I use the export option of After Effects to export WebM files with the Media Encoder and it's been working well up until recently, where it started to fail with the following error message:

------------------------------------------------------------
 - Encoding Time: 00:02:11
03/15/2022 11:44:11 AM : Encoding Failed
------------------------------------------------------------
Export Error
Error compiling movie.

Accelerated Renderer Error

Unable to produce frame.

Writing with exporter: WebM
Writing to file: F:\Designs\Personen\Mikkyway\ENDING.webm
Around timecode: 00:00:10:06
Rendering at offset: 10,250 seconds
Component: WebM of type Exporter
Selector: 9
Error code: -1609629695

------------------------------------------------------------

 I've tried to reinstall the WebM plugin and also did a fresh install of After Effects and Media Encoder and it worked for one moment, before it started failing again once I booted up After Effects on the next day.
It is also happening on different projects. Other export formats such as H.264 into mp4 work completly fine.
Any ideas why this is happening?
jucry

TOPICS
Crash , Error or problem , Export or render , Freeze or hang

Views

154

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Mar 15, 2022 Mar 15, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi Jucry, Happy Tuesday This video will show you how to fix your media encoder and how to update your Creative Cloud app. It's the answer. Hope it helps. Have a happy day

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 15, 2022 Mar 15, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Quick update:
When opening the Media Encoder program and loading the entire project into Media Encoder, the render works just fine. It only fails when exporting from After Effects into Media Encoder.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines