I can't export a file from after effects

Community Beginner ,
Oct 30, 2021 Oct 30, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Just to get the specific details out of the way my after effects version is 22.0 and my media encoder version is 22.0. and I am on a M1 mac mini, Mac OS Monterey, version 12.0.1

 

The issue is that when I press export to media encoder, it does not send the file to media encoder but when I restart my computer it suddenly works for two exports and then it stops sending to media encoder. 

Thanks, 

Ben.

TOPICS
Export or render

Views

400

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Community Beginner , Nov 11, 2021 Nov 11, 2021
It got fixed on the latest update! 

Likes

Translate

Translate
New Here ,
Nov 02, 2021 Nov 02, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I have the same issue on my Macbook Air on M1 when I installed Monterey and the latest AE and Media Encoder. However, it works only for 1 export for me 😞 

 

Hope that it will be fixed asap!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 11, 2021 Nov 11, 2021

Copy link to clipboard

Copied

It got fixed on the latest update! 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 02, 2021 Nov 02, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I'm having similar issues on an Intel Macbook Pro 16, Big Sur 11.6, After Effects 22.0, Media Encoder 22.0. Sometimes I get a few renders after a reboot, sometimes none. When it fails, ME either never gets the project to render, or it gets stuck saying "Connecting to project" or "Connecting to dynamic link server", or it does nothing at all. I'm also having similar issues with Premiere Pro 22.0. 

 

I've reverted to the previous versions of these three apps and things seem to be OK so I can actually get work done. I will wait to upgrade when Adobe gets their **** together.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 14, 2022 Feb 14, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I wonder why it doesn't functions with me 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Feb 14, 2022 Feb 14, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

One simple, but important thing to do here is to restart you computer after the update. A problem a lot of people experienced was that the bug fix didn't solve the problem, but really the issue was that a process was hanging in the backround that needed to be shut down first. Restarting your computer kills all the processes, and hopefully, the fix should work after.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines