Media Encoder "Watch folder" moves source files into singular folders.

Participant ,
Feb 14, 2021 Feb 14, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

 

I am trying to use a watch folder to export out hundreds of proxies during a shoot day.

 

The workflow is like this:

 

Action filmed -> Copied off camera card to Hard drive -> *Hard drive folder will be a designated "Watch folder"* -> AME will be auto encoder this raw footage to a proxy preset that will live locally on the comp for quick edits during the shoot.

This all works amazingly well, however when i copy over multiple clips into the Watch folder, AME encodes them, then places each "source" clip, into its our folder. Please see screenshot below

 

Mat_TTM_0-1613356387984.png

 

Is there any way to change it so that they all dont appear in their own subfolder?

 

Many thanks!

 

 

[Moderator note: moved to proper forum.]

TOPICS
How to

Views

424

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 25, 2022 Jan 25, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I would also like a fix to this incredibly frustrating quirk of AME.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 05, 2022 Feb 05, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Yes I have the same issue, there should be an option to move files to individual folders or group folder

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 15, 2022 Mar 15, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Getting the same issue as soon as you copy a second clip to the watch folder it moves the files into sub folders and then wneh you look at the queue the encoder fails rendering the the whole batch automation useless. Very annoying.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
May 11, 2022 May 11, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Totally frustrating, anyone find a solution to this yet? 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines