after effects cannot connect to media encoder

Community Beginner ,
Oct 19, 2020 Oct 19, 2020

Copy link to clipboard

Copied

i have a finished project in after effects and i am trying to add it to media encoder to render it, but when i click add to ame queue, media encoder opens but the project does not show up in ame. how do i fix this?

TOPICS
Export or render

Views

109

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Oct 20, 2020 Oct 20, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Are you waiting long enough?

It sometimes takes a while.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 01, 2020 Nov 01, 2020

Copy link to clipboard

Copied

yes i am leaving it open and waiting for hours but nothing ever happens.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Nov 02, 2020 Nov 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I am also having this problem since just before the latest update. It's infuriating. Things only show up in the queue when I quit and re-opne AME, no matter how long I wait. I am having to do this for every single render right now and it's costing a lot of time.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Nov 03, 2020 Nov 03, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Went to Preferences> Media > Clean Media Cache Database. It took a few hours but now comps are adding to the queue again.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 07, 2020 Nov 07, 2020

Copy link to clipboard

Copied

i've tried this multiple times and nothing has worked

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Nov 09, 2020 Nov 09, 2020

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Yeah, unfortunately it only worked for a couple of hours for me. I still have this problem. Have to send every project to the queue then quit and reopen AME before they show up. It's a huge pain.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines