After Effects &Media Encoder CC 2017 terribly slow encoding

New Here ,
Nov 26, 2016 Nov 26, 2016

Copy link to clipboard

Copied

Hi Guys,

I recently installed  AE & Media Encoder cc 2017. I tried rendering  a 3 min project  in media encoder and the rendering was slow as hell so i tried directly in After effects which almost took 2hrs 30 min.I am really worried about this weird problem because everything was much better in the older versions. I would really appreciate someone to help me with this frustrating issue. Why is my render happening this slow. I am really concerned because few day back I upgraded my hardware. Do i have to tweak something to get it faster? Any help will be greatly appreciated.

Thanks

System Config

===========

Win 7

Intel I7 6700k

Asus Z170 Pro gaming

Corsair Vengeance 8gb

MSI GTX 970 4gb

Intel Stock Cooler

Corsair Carbide 300R

600W Cooler Master

(My HDD are old SATA but the rest everything is new)

Views

537

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 26, 2016 Nov 26, 2016

Copy link to clipboard

Copied

Hi there,

           I just finished my show sizzler for my outdoor group.

I used adobe encoder yesterday three or four times with several projects. Today it failed like 5 times then my external hard drives quit then I had too reboot my MAC. Anybody else having these issues. I lost almost all projects but after I brought up my external hard drives and went into where I placed projects they were all there. I tried to click and open them up in premier pro and it said it was outdated and could corrupt system. How can that be when I just created it yesterday? Help from anyone out there would be most appreciated. In other words I cannot load them at all anymore.Unbelievable and I pay each month for these apps and its for my filming business.

Jim Galvin KSO

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 29, 2016 Nov 29, 2016

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Im running into the same issue. 3 minute export roughly 350mb, 1080P Youtube settings and its taking what seems like 3-4 times longer then the previous version. Ive tried dumbing down the settings and it still seems to take longer then previous versions of ME and PP. Very Frustrating to have to wait so long for such a short video.

late 2014 iMac (Bought New recently)

3.5GHz Intel core i5

32gb RAM

Radeon R9 2048MB

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines