AME Error Code -1609629695

New Here ,
Nov 01, 2017 Nov 01, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hi! I recently received this error when trying to render a project from After Effects CC 2018 in Adobe Media Encoder. I've tried a few times and also with the built in After Effects Render Queue but no results. Some have suggested on other posts (with different error codes) to turn off GPU Acceleration or change the codec. Im gonna try those later, but for now do you have any other suggestions?

- Encoding Time: 00:18:13

11/01/2017 02:32:22 AM : Encoding Failed

------------------------------------------------------------

Export Error

Error compiling movie.

Render Error

Render returned error.

Writing with exporter: H.264

Writing to file: \\?\D:\hradi\Videos\Trabajos\Aurum Studio\Galería Monumental\Renders\Locales Participantes (Ver. 2).mp4

Writing file type: H264

Around timecode: 00:00:28:01

Rendering at offset: 27.361 seconds

Component: H.264 of type Exporter

Selector: 9

Error code: -1609629695

------------------------------------------------------------

Views

4.2K

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Nov 07, 2017 Nov 07, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hi HRadillo,

I am sorry that you are facing trouble in rendering your composition from Media Encoder.

My first thought would be to check the composition around timecode: 00:00:28:01.

Is there any specific effect or a transition used around that?

I request you to try a couple of troubleshooting steps from this help document.

How to fix issues that cause errors when rendering or exporting

Thanks,

Kulpreet Singh

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Feb 02, 2018 Feb 02, 2018

Copy link to clipboard

Copied

So I got the same Selector: 9 Error code: -1609629695 error in premiere and I think I've found a solution for me, but no idea if it works in relations to you.

I had two separate clips with a bunch of effects on each. I added an adjustment layer, and applied the effects that work on the adjustment layer, and then nested each adjustment layer with each individual clip. I am currently past my normal error spot and it seems to be exporting.

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
May 22, 2018 May 22, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hello try this:

  1. Start --> Run --> Type in "Regedit"
  2. Go to "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers" and create a key of type "DWORD (32-bit)" and name "TdrDelay" with a value of 8 as Decimal value.

It gives the GPU 8 seconds to recover/respond vs. 2 seconds (default).

It fixed this issue for me...

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 21, 2018 Jun 21, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Thanks. It worked.

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jun 21, 2018 Jun 21, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I have had this problem for a couple of days!

I moved the files closer to the root!

Example:

C:\music videos\2018\artist name\folder 01

↑ This is too deep in the files

Try this

C:\folder 01

Close then re-open the program.

Relocate the files which you should have replaced into

C:\Folder    ← This should work!

This instantly worked for me!

Rez EsQuire

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Sep 30, 2019 Sep 30, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I had the same error. None of the solutions offered in the different threads about this topic worked for me. What eventually solved it was replacing Gaussian Blur on some layers with Fast Box Blur. 

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines