Can't get high enough bitrate even with maximum target settings.

New Here ,
Oct 08, 2020 Oct 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I created an animation in After Effects. The company using my animation is requiring a minimum bitrate of 15000k. The file must be an mp4. I am unable to get the bitrate above ~5300k. 

Here is what I've tried:
CBR and VBR 1 Pass with bitrate set to 50. 
Maximum render quality toggled on and off.
Rendering both from the AE composition and from an uncompressed AVI.
Rendering from AE in the animation codec and then converting. 

No matter what I do the bitrate is the same at ~5300k. I'm at a complete lost. 
Everytime the bitrate  

TOPICS
Export or render

Views

46

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Oct 09, 2020 Oct 09, 2020

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I'm pretty sure this is a simple fix: Don't use Variable Bitrate. Switch to Constant Bitrate. I use that any time I'm sending files I know will be further compressed.

15,000k is actually kind of on the low side for a file destined to be further processed BTW. I usually pick 30,000k for that, which is closer tot eh final Blu-ray spec.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines