Cannot Find HEVC(H.265) Export Option

New Here ,
Jul 31, 2017 Jul 31, 2017

Copy link to clipboard

Copied

When I use Premiere, there is an option to export to HEVC, and at the first time it showed a popup asking install the codec and I clicked yes.

But now I can only find HEVC option in Premiere export menu but cannot find any in Media Encoder.

How to fix this? Thanks.

TOPICS
Error or problem, Formats

Views

14.8K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct Answer

Aug 08, 2017 Aug 08, 2017
Hi Yandex,
I can only find HEVC option in Premiere export menu but cannot find any in Media Encoder.
What is the exact version of Adobe Media Encoder?This might help: Cannot find HEVC in Adobe Media Encoder CC2017 Thanks,Kulpreet Singh

Likes

Translate

Translate
Aug 08, 2017 Aug 08, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hi Yandex,

I can only find HEVC option in Premiere export menu but cannot find any in Media Encoder.

What is the exact version of Adobe Media Encoder?

This might help: Cannot find HEVC in Adobe Media Encoder CC2017

Thanks,

Kulpreet Singh

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Mar 12, 2018 Mar 12, 2018

Copy link to clipboard

Copied

same problem, last version, reinstalled and so on, nothing helps

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Mar 13, 2018 Mar 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi vigilant_spb,

Let us know more about your issue and we will try to help.

FAQ: What information should I provide when asking a question on this forum?

Thanks,

Kulpreet Singh

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Mar 13, 2018 Mar 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

PP 12.0.1 build 69, updated, uninstalled and reinstalled from CC

Windows 10 build 16299.248

Footage 5760x2880 120Mpbs h.265 (I think no matter what footage)

No error messages, just export, select "HEVC", using match source parameters, never worked before - I didn't try

Other software is not used, just anti-virus (turned it off), no any codec-packs or other bullshit

System is Ryzen 1700/32GB RAM/1060 6Gb video card, GPU acceleration turned on

So I'm not sure all these questions are correct, there is no HEVC in my AME and that's it

when I export and press queue opens AME and it has only aac audio, video is blank and no hevc/265 in the list just 264

May be it thinks it is trial, but I'm using CC, signed out and in, run AME from CC app and so on, reinstalled it but still no HEVC and I'm upset

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 06, 2018 Apr 06, 2018

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Also have the same issue.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines