Crashing

Community Beginner ,
Jun 30, 2020 Jun 30, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Media Encoder crashing upon opening. This is the report issued 

Process: Adobe Media Encoder 2020 [1037]
Path: /Applications/Adobe Media Encoder 2020/Adobe Media Encoder 2020.app/Contents/MacOS/Adobe Media Encoder 2020
Identifier: com.adobe.ame.application.14
Version: 14.3 (14.3)
Code Type: X86-64 (Native)
Parent Process: ??? [1]
Responsible: Adobe Media Encoder 2020 [1037]
User ID: 501

Date/Time: 2020-06-30 16:10:03.397 -0400
OS Version: Mac OS X 10.15.5 (19F101)
Report Version: 12
Anonymous UUID: 91B59C6A-8F83-FA14-4889-3E8CDC62E165


Time Awake Since Boot: 590 seconds

System Integrity Protection: enabled

Crashed Thread: 0 Dispatch queue: com.apple.main-thread

Exception Type: EXC_CRASH (SIGABRT)
Exception Codes: 0x0000000000000000, 0x0000000000000000
Exception Note: EXC_CORPSE_NOTIFY

Application Specific Information:
/usr/lib/libcrypto.dylib
abort() called
Invalid dylib load. Clients should not load the unversioned libcrypto dylib as it does not have a stable ABI.

I have a 2019 Imac 64GB 

TOPICS
Crash

Views

533

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jul 10, 2020 Jul 10, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Im getting the same error.  

 

iMac Pro 2017 - 64GB RAM

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jul 10, 2020 Jul 10, 2020

Copy link to clipboard

Copied

This turned out to be a corrupted plugin (or incompatible one).  I haven't traced it down to the specific plugin yet.

 

-Go to Macintosh HD/Library/Application Support/Adobe/Common/Plug-ins/7.0/MediaCore

-Move every file to a backup folder outside that path EXCEPT dummy.txt file.  I moved them to a folder on my desktop.

-Restart the application (in my case Media Encoder)

-I was up and running.

-Of course you'll need to reinstall plugins.  Moving them back one at a time should help figure out which one is the problem child.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jul 10, 2020 Jul 10, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thank you for the solution. Since I do mostly time-lapses and driving videos, I render my videos directly in AE or Premiere Pro without using ME.  On my end, ME is not only crashing but crashing my Imac too...Do you have the Insta 360 Studio on your computer?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jul 10, 2020 Jul 10, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Are using Premiere or AE and then rendering in ME?

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jul 10, 2020 Jul 10, 2020

Copy link to clipboard

Copied

This worked for me.  I was able to watch the opening ME window as launching and get an idea of which plugins were causing problems.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jul 16, 2020 Jul 16, 2020

Copy link to clipboard

Copied

This worked for me as well. Turns out a Coremelt ActiveText plug in was the one that kept AME crashing.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 26, 2020 Jul 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I removed all CoreMelt plugins and ME finally opened.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 27, 2020 Jul 27, 2020

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

this worked, i also uninstalled core melt and a few other plugins, thanks guys

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines