Encoder cc2019 not reading any source from After Effects

Community Beginner ,
Feb 12, 2019 Feb 12, 2019

Copy link to clipboard

Copied

hi,

My problem same as the title, Encoder started not reading any source from my after effects file.
I have been re-install few times, and also tried install the previous version also not helping.

I am suffering from rendering a video.

Adobe Media Encoder (AME)

Views

5.1K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Feb 15, 2019 Feb 15, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi teow,

Sorry for the issue. Which version of After Effects is installed on your computer? Do you have Premiere Pro installed to check the functionality with AME?

Thanks,

Shivangi

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 17, 2019 Feb 17, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi Shivangi,

I am have the latest version for both After Effects CC v16.0.1 and Media Encoder CC v13.0.2 .


I have check the Premiere Pro with Media Encoder.

It functioning well, Encoder can read the source from Premiere Pro.

Hope my info can help you find the bug.


P/S: I am using MACbook Pro.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Feb 18, 2019 Feb 18, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi teow,

Thank you for providing all the information and trying the suggestion. Have a look at this discussion: AME cannot connect to Dynamic Link Server

I hope it can help. Please keep us updated. We're here to help.

I appreciate your patience.

Shivangi

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Feb 18, 2019 Feb 18, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi Shivangi,


Based on the information you shared, I think is still not helpful to me.

And here is my AE Preferences screenshots,

Mine "At startup, show home" is originally Enable.

(p/s: I can't find "show start Screen at Startup" so I assumed "At startup, show home" is the new name for the new version of AE.)

Mine "New Project loads template" is originally Disable.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Feb 21, 2019 Feb 21, 2019

Copy link to clipboard

Copied

hi Shivangi,

Honestly, I am a bit frustrated.

I am been using for last 2 years and I never met this kind of issue before.

And I just upgraded to macbook pro with higher spec last few months.

It always been normal all the time until now.

Do you have any other solution for me?Adobe Media Encoder (AME)After Effects

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 16, 2019 Feb 16, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I am having the same problem. Windows 10, freshly installed AE and AME (as of today - 16/02/2019). I tried deleting my app preferences for both and restarting, still no avail.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Feb 27, 2019 Feb 27, 2019

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

hi wilbles,

Is your issue settle yet?
Mine still the same, seem like no one going to reply me anymore.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines