Encoder error -1609629695

Community Beginner ,
Aug 03, 2017 Aug 03, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hi -

Our team use Encoder to render videos but we quite often experience error -1609629695

One of the error log is like

------------------------------------------------------------

- Encoding Time: 00:03:26

07/28/2017 04:43:50 PM : Encoding Failed

------------------------------------------------------------

Export Error

Error compiling movie.

Render Error

Render returned error.

Writing with exporter: H.264

Writing to file: \\?\X:\xxxxx.mp4

Writing file type: H264

Around timecode: 00:00:05:17 - 00:00:06:00

Rendering at offset: 5.680 seconds

Component: H.264 of type Exporter

Selector: 9

Error code: -1609629695

------------------------------------------------------------

There are few more points to clarify the issue -

1 - The users suspected a network issue caused this problem but IT confirmed there is not any major network / system changes recently.

2 - Installed product version 2017.0.2 Release Adobe Media Encoder CC

3 - The issue randomly happen with 3 - 4 users on different machines, machine spec are various from SSD to HDD, Windows 10 and 16GB RAM

4 - Blow are the audio and video setting we normally use (already made as a standard to everyone since many months ago)

Settings ClickView_Audio.png

Settings ClickView_Video.png

Thanks in advance!

Views

15.8K

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Aug 03, 2017 Aug 03, 2017

Copy link to clipboard

Copied

And I also confirmed with users, Mercury Acceleration option is greyed out and it is set to "Software Only", as I found few people in the previous threads mentioned this option.Pasted image at 2017_08_04 04_03 PM.png

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 04, 2017 Aug 04, 2017

Copy link to clipboard

Copied

If your GPU is supported, just update your driver to the latest version and restart computer, it will be available again.

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Aug 06, 2017 Aug 06, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hi Yandex,

Thanks for the comments.

I have picked one of the user machines and updated the graphic card driver to the latest ver: 21.21.13.7878 for NVIDIA GF GTX 750

We will see how everything is going today.

Thanks again.

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Aug 25, 2017 Aug 25, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I'm getting the same error and I've updated my drivers to the latest version. What's up with this?

Come on Adobe, stop introducing bugs into your software.

------------------------------------------------------------
- Encoding Time: 00:18:38
08/25/2017 09:08:09 AM : Encoding Failed
------------------------------------------------------------
Export Error
Error compiling movie.

Render Error

Render returned error.

Writing with exporter: H.264
Writing to file: \\?\F:\My Video Projects\Iceland Ireland\Builds\09 Day Iceland_1.mp4
Writing file type: H264
Around timecode: 00;08;16;26 - 00;08;16;27
Rendering at offset: 496.429 seconds
Component: H.264 of type Exporter
Selector: 9
Error code: -1609629695

------------------------------------------------------------

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Aug 25, 2017 Aug 25, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Okay, I just rendered the same sequence using the QuickTime codec and it worked no problem.

Adobe you have an issue with your H.264 codec!

Please fix this!

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Aug 25, 2017 Aug 25, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Okay, I took the same sequence that is producing the Error code: -1609629695 I removed all Lumetri effects and it rendered correctly.

Adobe, you have an issue with your H.264 codec in the current version of PPCC and Lumetri effects.

Please fix this!

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Feb 02, 2018 Feb 02, 2018

Copy link to clipboard

Copied

So I got the same Selector: 9 Error code: -1609629695 error in premiere and I think I've found a solution for me, but no idea if it works in relations to you.

I had two separate clips with a bunch of effects on each. I added an adjustment layer, and applied the effects that work on the adjustment layer, and then nested each adjustment layer with each individual clip. I am currently past my normal error spot and it seems to be exporting.

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Sep 06, 2017 Sep 06, 2017

Copy link to clipboard

Copied

You are being severely limited by rendering in software mode only. You need to enable the Mercury Playback Engine. What video card are you using?

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 29, 2019 Nov 29, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hii

Can you plz email me to sbanik120@gmail.com how to export premiere pro project using quicktime codec

 

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Sep 01, 2017 Sep 01, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Check if You use JPG or PNG or same and if You change size or different resolution in Project. Use same resolution for all content of Project. And this error disappear.

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Feb 02, 2018 Feb 02, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I'm getting this error since July on CC 2017, and still happening CC 2018. Happens every time I export to h.264.

I also think it's related to Lumetri, somehow.

Running a GTX 760 on Windows 10. Any help would be appreciated.

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Feb 09, 2018 Feb 09, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Similar setup and notion. Lumetri seems to be at fault.

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 02, 2018 Apr 02, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Disable all color presets, especially TINT if you have used it and change the bit rate to 16.

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jun 21, 2018 Jun 21, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I have had this problem for a couple of days!

I moved the files closer to the root!

Example:

C:\music videos\2018\artist name\folder 01

↑ This is too deep in the files

Try this

C:\folder 01

Close then re-open the program.

Relocate the files which you should have replaced into

C:\Folder    ← This should work!

This instantly worked for me!

Rez EsQuire

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines