Media Encoder 2018 Hanging

Explorer ,
Apr 11, 2018 Apr 11, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Media Encoder 2018 (12.0) has been working on rendering a 3:00 video with no effects for 2 hours with no progress. I've tried all I can think of.

Media Encoder 12.0.1 will not open at all, so I downgraded to AME 2017 and Premiere Pro 2018 12.1.0 wouldn't even recognize it, so I uninstalled and reinstated AME 2018 12.0, and Premiere sends files to be rendered to it, but when started, Media Encoder just sits there. In my system logs, I found this:

TIC TCP Conn Event [25:0x61000056e040]: 2

TIC TCP Conn Cancel [25:0x61000056e040]

<private> stream, pid: 12537, url: http://localhost:59259/api/remoteLogin] cancelled

[25.1 B756853D-9C6A-45F5-90E2-1EEF472E0696 <private>.61653<-><private>]

Connected Path: satisfied (Path is satisfied), interface: lo0, dns

Duration: 21.320s, DNS @0.000s took 0.000s, TCP @0.001s took 0.000s

bytes in/out: 5830/36938, packets in/out: 23/22, rtt: 0.000s, retransmitted packets: 0, out-of-order packets: 0

It looks as though there's some sort of error in app-to-app communication. I've uninstalled and reinstalled each version (2017, 2018 12.0, and 2018 12.0.1) several times, with no luck. Any ideas? I use Media Encoder all the time, and this is a serious blow to my workflow if I can't get it resolved.

Views

1.1K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Apr 11, 2018 Apr 11, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Whoops. I'm on a Mac Pro (Mid 2010)

macOS High Sierra 10.13.4

32 GB RAM

NVIDIA Quadro K5000 4096 MB graphics

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Apr 12, 2018 Apr 12, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Same thing is happening to me.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 13, 2018 Apr 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

For me the same problem to on a iMac High Sierra.

Tried re-install and delete the prefs but no result.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Apr 13, 2018 Apr 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hey everyone. I found a YouTube video that fixed the problem for me.

https://www.youtube.com/watch?v=4rQeDP1ArLk

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 13, 2018 Apr 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I am on a iMac 27inch, MacOS Sierra

Took some time finding this file, deleted it, but it didn't work

here is where I found it:

HD/Library/Application Support/Adobe/SLCache

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 13, 2018 Apr 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I tried that also but no result.

Also deleting the 12.0 directory (HD/Library/Application Support/Adobe/AdobeMediaEncoder/12.0), re-install gaves no result

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Apr 13, 2018 Apr 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Are you guys able to render out a project inside of Premiere?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 13, 2018 Apr 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Sorry I use FCX Pro for editing

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Apr 13, 2018 Apr 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hmmm ok. Are you able to open AME but it hangs when you select a file, or does it never open?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 13, 2018 Apr 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

AME won't start up anymore!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Apr 13, 2018 Apr 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi SJEF,

Try the steps mentioned in below KB.

Application crashes during launch on mac OS

//Vinay

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 13, 2018 Apr 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

SUPER!! The applications starts up again.

Option 1 solved the problem for me.

Thanks Vinay

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Apr 13, 2018 Apr 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Nice to hear that.

Enjoy Adobe products.

//Vinay

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 13, 2018 Apr 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I will

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 13, 2018 Apr 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Happy to end my troubles with this: I contacted Adobe in a chat, and then Bhupesh Negi (from India I suppose) took over my Mac and solved this problem for me! Very good, very kind and very professional. (But that's what we pay for isn't it?)

The problem was in hidden program-files from older versions that remain in your computer after upgrading to new versions of the software that cause some sort of conflicts. At least that is what I understand of it. : )

Everything ok now, so that is my tip: start a chat with Adobe.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 13, 2018 Apr 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I tried to do just that but here's a new problem: Premiere doesn't start up!

How do I solve this? Is there another way to export mp4 from After Effects CC 2018?

Because that is what I am trying to do.

It seems there are a lot of problem after the latest updates from Adobe!??!?!?

At least I am having some trouble. Can Adobe help?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Apr 13, 2018 Apr 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I would start a support chat and let them do a screen share. I've had a 100% success rate when I've had quirky problems and had a tech help out.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Apr 13, 2018 Apr 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Damn. The only other option I can think of is opening as administrator or root privileges. It's a long shot. Other than that I would contact the chat support.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines