Media Encoder Batch Render freezes entire operating system

Community Beginner ,
Sep 11, 2018 Sep 11, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Everytime I render out a batch of videos in AME, the entire system freezes and I have to do a hard shutdown. I've let it render over night and the next morning it is still frozen. My sequences have dynamic linked After Effects comps in most which seems to make it freeze. I can render other sequences without dynamic links fine.

Below are the sequence settings. The source footage is 4k green screen keyed out. If I render the same sequence out at 720p at 8Mbps, it usually doesn't freeze. It does it with both OpenCL and Metal. It does not freeze if I render one video at a time through Premiere which is not feasible when I have to render out 20 some videos at once and then work on another project. Just a time waster. Further below are my computer specs. This same exact setup does not happen on the older 2013 iMac Pro that I used to use. Let me know what other information is needed to help with this problem.

Screen Shot 2018-09-11 at 2.25.50 PM.png

AME Version 12.1.2 (Build 69)

Screen Shot 2018-09-11 at 2.21.29 PM.png

Views

174

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct Answer

Community Beginner , Sep 14, 2018 Sep 14, 2018
Purge All memory and cache worked.

Likes

Translate

Translate
Community Beginner ,
Sep 14, 2018 Sep 14, 2018

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Purge All memory and cache worked.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines