Media encoder not rendering GPU accelerated effects

New Here ,
Jul 21, 2018 Jul 21, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi I'm having an issue with Media Encoder on my new render server.

The problem is that various GPU accelerated effects, mainly glow bases ones as they are most obvious, are not rendering as they should, I.e. not leveraging the GPU at all as though I am rendering in software mode, despite the GPU being heavily utilised when rendering and After Effects displaying and rendering them fine internally.

I don't have this problem on my main PC which is in itself a problem since I built the server so that I could use that instead.

Cuda does appear on the renderer list and is selected.

Any ideas please tell me as I'm losing my patience here.

Server specs.

Dual X5675 Xeons (12 Cores 24 Threads)

24GB DDR3 Ram

GTX 1060 3GB (Couldn't afford a quadro)

8 port LSI raid controller

1TB WD SSHD for the boot drive

24TB Raid 5 Array

256GB Samsung SSD for the scratch disk

Media Encoder v12.0 (Updating to v12.1 seemed to actually make things worse as GPU usage hit 0% and render times tanked.)

Again rendering from After Effects works fine but takes forever and eats up hard drive space leaving me to then re-encode the footage.

Views

238

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jul 26, 2018 Jul 26, 2018

Copy link to clipboard

Copied

HI danielt,

Do you have an integrated GPU, as well? Let us know.

Thanks,
Kevin

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 26, 2018 Jul 26, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Not with Xeons.

If that's the problem then tell me sooner rather than later as I will start rebuilding the server.

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Aug 16, 2018 Aug 16, 2018

Copy link to clipboard

Copied

It could be. Could you please contact us for verification? Here's the link: Contact Customer Care
Ask for the "video queue."

Thanks,
Kevin

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines