Media Encoder stuck in Software Only

Explorer ,
Aug 12, 2018 Aug 12, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Adobe Media Encoder is stuck in "Software only" whenever I render out anything. Despite GPU engine being selected it refuses to use it. I have 2 GPU's in my workstation and both sit idol during AME renders. It goes straight to the CPU's every time.

Views

193

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct Answer

Adobe Employee , Aug 13, 2018 Aug 13, 2018
Hi michaels9676345, Sorry for the trouble. We need more info to understand the issue better. What are the system specs(OS, RAM, GPU, CPU)? Have you updated the GPU drivers to the latest version? What is the exact dot version of the application? FAQ: How to find the exact version of Premiere Pro you're using? Thanks, Vidya

Likes

translate

Translate

Translate
Adobe Employee ,
Aug 13, 2018 Aug 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi michaels9676345,

Sorry for the trouble. We need more info to understand the issue better.

What are the system specs(OS, RAM, GPU, CPU)? Have you updated the GPU drivers to the latest version?

What is the exact dot version of the application? FAQ: How to find the exact version of Premiere Pro you're using?

Thanks,

Vidya

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines