Media pending forever in Media Encoder CC 2018 in Windows

New Here ,
Nov 22, 2019 Nov 22, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I have been having a frustrating problem where when I load Adobe Media Encoder CC 2018, all thumbnails say "Media Pending" forever. It worked fine yesterday, no updates, but of course now that I have a deadline for CBS/ABC it stops working. I have the PC version. I cannot "Force Quit" like Mac users can. (A Mac user had this same problem and supposedly solved it by 'Force Quit', which Windows doesn't have.)

 

I have tried clearing the cache, both within the software and manually, and everything else but nothing works. I need certain options only CC 2018 has so I really need to have this working (not to mention I'm paying a monthly fee for this).

 

Can someone please tell me how to fix this? It won't let me do any encoding in the cue because of the 'Media Pending'. I am tearing my hair out. 

 

titled edited by Mod

TOPICS
Error or problem, Export or render, How to, Import, Watch folders

Views

346

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 23, 2019 Nov 23, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Does anybody have a workaround for this??? Help!

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Nov 27, 2019 Nov 27, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi there,

 

We're sorry for the delay in response. We're here to help you. Media Pending is a notification that appears on the preview or thumbnails when the media files are not linked properly.

 

  • Where have you saved the media files that you are trying to encode?
  • Is it a .prproj or .aep file?
  • Are you using Windows 10?

 

Looking forward to your response.

 

Thanks,

Shivangi

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 27, 2019 Nov 27, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

 

We use Windows 7. .prproj and .aep files are Project Files - we aren't sending project files to ME CC 2018 - we use it as a standalone tool to quickly re-encode finished MXF files. 

 

Just to avoid confusion, I should to point out that the issue is not in Premiere Pro CC 2018 - it is in the standalone Media Encoder CC 2018 only. We use the standalone Media Encoder CC 2018 a lot to quickly generate various video formats from our master MXF files -- so we don't have to open up Premiere Pro for the various television stations that run our television series. Premiere Pro works fine and we have no problems exporting from it.

 

I should stress that the problem is random - the locations of the files have not changed and there have been no changes to the edit suite.  It quite literally worked one day and not the next. I ended up having to import the MXF into Premiere Pro and export into the desired format from Premiere, which is not efficient for dozens of files that go to different broadcasters. (That's why we need the standalone Media Encoder CC 2018 working.)

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Dec 12, 2019 Dec 12, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for replying. I understand your point. I would recommend you to clean media cache and then test the issue.

You may refer to this article: https://community.adobe.com/t5/premiere-pro/faq-how-to-clean-delete-or-trash-media-cache-files/td-p/...

 

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 12, 2019 Dec 12, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Um...if you read my original post it says we DID clear the cache. Why would you respond to a post saying "we cleared the cache and it didn't work" by saying to do something we've already tried?

 
I know you're busy, but for what this software costs, I don't think it's too much to ask for a support person to take a little more care in reading the posts especially when it takes 2+ weeks for a response. 
 
Just saying. I'd like another support person please.
 
Thanks

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines