Red Screen Of Death - Media Encoder, After Effects, Premiere CS6

New Here ,
Aug 03, 2019 Aug 03, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hello,

I am running CS6 on a Windows 7 PC. I just got my computer back from my computer guy, who tells me there are no viruses or memory/video card issues.

I was rendering routinely with no problems. Then, just the other day, everything I render in Media Encoder, After Effects, and Premiere renders for a while before going to a red screen.

I rendered out a .mov with no compression, and then I take that .mov and put it into Media Encoder to give me a compressed H264 or .wmv. I've done it hundreds of times. But this time I'm getting this problem.

In Media Encoder it gets somewhere halfway through, then the screen turns red and the time remaining starts counting up. I've also gone back to the original After Effects file to render it out again, and although I rendered it out successfully several times before, this time it turns to a red screen halfway through the render.

Also, I have my working files on an external hard drive and am rendering to my desktop on my C drive.

I found these two threads, but they didn't really help much:

https://forums.adobe.com/thread/1173860

https://forums.adobe.com/thread/1173860

Red Screen of Death

Does anyone know why this issue would suddenly start when I've never had this problem before? How can I fix it?

Thanks in advance to anyone who is able to help!

Here are my computer stats:

Windows 7 Home Premium (x64) Service Pack 1 (build 7601.24496)

Install Language: English (United States)

System Locale: English (United States)

Installed: 11/26/2015 2:55:04 PM

Boot Mode: Legacy BIOS in UEFI (Secure Boot not supported)

System Model

Gigabyte Technology Co., Ltd. H81M-H

Enclosure Type: Desktop

Processor a

3.20 gigahertz Intel Core i5-4460

256 kilobyte primary memory cache

1024 kilobyte secondary memory cache

6144 kilobyte tertiary memory cache

64-bit ready

Multi-core (4 total)

Not hyper-threaded

Main Circuit Board b

Board: Gigabyte Technology Co., Ltd. H81M-H

Bus Clock: 100 megahertz

UEFI: American Megatrends Inc. F2 08/10/2015

Memory Modules c,d

16352 Megabytes Usable Installed Memory

Slot 'ChannelA-DIMM0' has 8192 MB (serial number 870A1119)

Slot 'ChannelA-DIMM1' is Empty

Slot 'ChannelB-DIMM0' has 8192 MB (serial number 9D3C8884)

Slot 'ChannelB-DIMM1' is Empty

Views

146

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
no replies

Have something to add?

Join the conversation