Some audio clips don't sound when I export a Premiere Pro project

Community Beginner ,
May 16, 2017 May 16, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hello!

I'm using the version CS6 (in both Premiere and Media Encoder)

Sometimes I put a voice clip and a music file "one above the other" in a Premiere project, so that they sound at the same time (something like this, don't pay attention to the language haha):

Capture.JPG

...But my problem is that Media Encoder sometimes makes both of them sound, and sometimes it makes only the voice sound; in the final exported video.

I literally just exported the video twice, and the first time the music didn't sound but the second time it did...

I have no idea what's going on, am I doing something wrong?

Hope you can help me out because this really is a problem, since exporting the video takes quite a long time.

Thanks!!

Views

686

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct Answer

Adobe Community Professional , May 16, 2017 May 16, 2017
Make sure that the music is a wav file, not an mp3 file.  Convert mp3 to wav before importing into Premiere Pro if necessary.

Likes

Translate

Translate
Adobe Community Professional ,
May 16, 2017 May 16, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Make sure that the music is a wav file, not an mp3 file.  Convert mp3 to wav before importing into Premiere Pro if necessary.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
May 16, 2017 May 16, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Oh, okay... And why's that? What's wrong with MP3 files?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
May 16, 2017 May 16, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Some (but not all) users have experienced odd behavior when using mp3 files, including playback and export problems.

I have had a few projects where I have not converted mp3s to wav and had problems.  After substituting wav files converted from the mp3s files, the problems were fixed.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
May 17, 2017 May 17, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hmm... I see... Well, seems I have to do that extra-work converting files...

Thanks my friend! I'll check if this fixes the problem

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
May 18, 2017 May 18, 2017

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Please let us know if that fixes it.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines