Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


XD "background blur" not rendering in Preview

Community Beginner ,
Apr 28, 2021 Apr 28, 2021

Copy link to clipboard

Copied

New issue I have on a file that was not present 2 weeks ago.

I am using the "background blur" property for an overlay. It looks fine in design mode.

 

When I go to Desktop Preview, the background blur is not rendering and the object is now opaque.

 

This just happened within the last week.

 

XD Version: 39.0.12.12 on MacOS Version 11.3

 

Any solutions? Is this a known bug?

 

File is confidential so no sample available.

Views

353

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Apr 30, 2021 Apr 30, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi there,

 

Thank you for reaching out. Is it possible for you to create a new sample file for this issue and record a video and share the workflow with us?

 

We will try our best to help.

 

Thanks,

Harshika

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 30, 2021 Apr 30, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hello, i have pulled the element that's causing issues into a new file and simplified the content.

 

Attached is a sample of the blur issue rendering in the design mode but not in desktop preview.

 

It seems like it might be related to the mask group and/or the scroll group because it is corrected once the elements are ungrouped. But that does not solve my need.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
May 06, 2021 May 06, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Any follow up on this bug?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
May 18, 2021 May 18, 2021

Copy link to clipboard

Copied

We are sorry for the delay in response. Would you mind updating XD to 40 version and let us know if you're still experiencing the issue?

 

We'll try our best to help.

 

Thanks,

Harshika

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Sep 21, 2021 Sep 21, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hello, I've just updated to version 44, and this issue is still not resolved. I'm also experiencing issues with the background blur not rendering in preview when inside a mask/scroll group.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines