Highlighted

Issues with rectangle backgrounds on online links

New Here ,
Oct 02, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I have made some screens with Adobe XD, along with a prototype. 

On the local machine, everything works fine. 

I then create a link so that I can share it online. 

But I face an issue on the link, one of the rectangles (the one that represents the sidebar) has no background and thus, messes up my design. 

Here is the part of the design under adobe XD : 

clipboard_image_0.png

And here is the result under the link : 

clipboard_image_1.png

As you can see, the background is all "snowy" and see-through. 
I tried to delete the incriminating rectangle to recreate it, to no effect. I tried changing the background, the shadow, the border ... To no effect. 

 

I'm pretty new to XD so I do not know what is happening, could someone explain to me how to resolve that ? 

 

Thank you in advance. 

TOPICS
Desktop, Preview, Product issue, Share

Views

204

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Issues with rectangle backgrounds on online links

New Here ,
Oct 02, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I have made some screens with Adobe XD, along with a prototype. 

On the local machine, everything works fine. 

I then create a link so that I can share it online. 

But I face an issue on the link, one of the rectangles (the one that represents the sidebar) has no background and thus, messes up my design. 

Here is the part of the design under adobe XD : 

clipboard_image_0.png

And here is the result under the link : 

clipboard_image_1.png

As you can see, the background is all "snowy" and see-through. 
I tried to delete the incriminating rectangle to recreate it, to no effect. I tried changing the background, the shadow, the border ... To no effect. 

 

I'm pretty new to XD so I do not know what is happening, could someone explain to me how to resolve that ? 

 

Thank you in advance. 

TOPICS
Desktop, Preview, Product issue, Share

Views

205

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Oct 02, 2019 0
Adobe Community Professional ,
Oct 02, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi, does this problem only occur with this file or even with others?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 02, 2019 1
New Here ,
Oct 02, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hello, this is the second time it happened on two different files. I'm not able to reproduce it on demand, although generating new files usually resolves this (that's what I'm doing when I face it, but I would like not to face it though !)

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 02, 2019 0
New Here ,
Oct 02, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I have managed to find part of the reproduction process, the issue only happens when using the full-screen option. Nothing happens when the prototype isn't in full screen mode. For information, I'm on Chrome 77.0.3865.90 (Win10), in case it might help.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 02, 2019 0