Odd bug when editing a component with multiple states

Explorer ,
Dec 13, 2019 Dec 13, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I've created a component that has multiple states. When I went to edit one of these states, as I moved the element shown in the gif, odd things happened to the other elements within the component. Any ideas?

 

xd-problem-2.gif

 

TOPICS
Product issue

Views

469

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct Answer

Adobe Employee , Dec 17, 2019 Dec 17, 2019
Hi Alex,   Thank you for sharing the file. I went through the issue and would be filing a bug internally to investigate on this.  My apologies for the inconvinces casued.    Regards,

Likes

translate

Translate

Translate
Adobe Employee ,
Dec 13, 2019 Dec 13, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi Alex, 

 

Thank you for bringing this up. This is so unfortunate. 

Could you share the exact steps to reproduce this issue? It would help us better if you could also share a video of how you are creating the component, state and performing this action, OS information, XD version along with the XD file if you could. 

 

Hoping to hear from you. 

 

Regards,

Rajesh KN

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Dec 17, 2019 Dec 17, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi Rajesh,

 

Window 10 Ver. 1909

XD Ver. I've updated to the latest 25.1.12.7 and the issue is still there.

 

When I get some time, I'll record my screen when creating the component. I'll also direct message you the file as our workplace doesn't allow us to share these publically.

 

Thanks,

Alex

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Dec 17, 2019 Dec 17, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi Alex,

 

Thank you for sharing the file. I went through the issue and would be filing a bug internally to investigate on this. 

My apologies for the inconvinces casued. 

 

Regards,

Rajesh KN

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 26, 2020 Jun 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

i have exactly se same probleme on components with multiple states and nested components.

once the bug here, it's impossible to go back to a clean component state. Every object moved inside the buggy component while ruin the whole component.

it realy realy annonying, especially if this component is used many time in the project.

 

David

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 26, 2020 Jun 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

More info about this bug : it appears only on the main component.

David

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines