Highlighted

Unable to drag graphic into XD from CC Library

New Here ,
Oct 11, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Greetings,

 

I'm relatively new to Adobe XD, but a long time user of other CC products.. Recently I started using XD at work to design mobile and web apps, but I'm experiencing a few issues trying to import graphics into my artboards from a shared CC library.

 

With an artboard selected, where XD's "Layers" panel shows me the contents of that artboard, when I try drag a graphic from the CC library that was shared with me (read-only access, if that makes a difference), I tend to get inconsistent behaviour.

 

When it works, I get:the image in my artboard, sometimes with "Mark for Export" ticked and sometimes not ticked.

 

However, sometimes I get the following:

  • XD de-selects my artboard, moving to the "Pasteboard" instead
  • the graphic I dragged shows in the list with "Mark for Export" ticked
  • nothing shows up anywhere in my document
  • selecting the element in the "Pasteboard" contents list shows it's X position, Y position, width and height all as 0

 

At the moment, the one graphic (made by a colleague using Illustrator) that I'm trying to import showed a small fuzzy preview with a spinning "loader" overlay, before disappearing from view. After this I paid a bit more attention and noticed the problematic behaviour described above. Now, trying to drag that same problematic image into my artboard doesn't show the "loading" preview first, it just goes straight to "Pasteboard" with a 0 size.

 

Any idea what might cause this behaviour or how I could fix it?

 

Note: I'm currently experiencing this on my work desktop running Windows 10, I am about to head home though, so I'll try the same thing from my personal laptop (also Windows 10) and see if I get the same behaviour, but this is something I need to use at work, so I still need to figure this out...

Views

91

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Unable to drag graphic into XD from CC Library

New Here ,
Oct 11, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Greetings,

 

I'm relatively new to Adobe XD, but a long time user of other CC products.. Recently I started using XD at work to design mobile and web apps, but I'm experiencing a few issues trying to import graphics into my artboards from a shared CC library.

 

With an artboard selected, where XD's "Layers" panel shows me the contents of that artboard, when I try drag a graphic from the CC library that was shared with me (read-only access, if that makes a difference), I tend to get inconsistent behaviour.

 

When it works, I get:the image in my artboard, sometimes with "Mark for Export" ticked and sometimes not ticked.

 

However, sometimes I get the following:

  • XD de-selects my artboard, moving to the "Pasteboard" instead
  • the graphic I dragged shows in the list with "Mark for Export" ticked
  • nothing shows up anywhere in my document
  • selecting the element in the "Pasteboard" contents list shows it's X position, Y position, width and height all as 0

 

At the moment, the one graphic (made by a colleague using Illustrator) that I'm trying to import showed a small fuzzy preview with a spinning "loader" overlay, before disappearing from view. After this I paid a bit more attention and noticed the problematic behaviour described above. Now, trying to drag that same problematic image into my artboard doesn't show the "loading" preview first, it just goes straight to "Pasteboard" with a 0 size.

 

Any idea what might cause this behaviour or how I could fix it?

 

Note: I'm currently experiencing this on my work desktop running Windows 10, I am about to head home though, so I'll try the same thing from my personal laptop (also Windows 10) and see if I get the same behaviour, but this is something I need to use at work, so I still need to figure this out...

Views

92

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Oct 11, 2019 0
New Here ,
Oct 13, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Has nobody else experienced this issue? No ideas as to what's happenening here...?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 13, 2019 0
Adobe Employee ,
Oct 14, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi there,

 

Thank you for using Adobe XD and sharing the detail description of the issue you are facing with Adobe XD. We would request you to please check out this article: https://helpx.adobe.com/in/xd/how-to/add-assets-from-cc-library-to-xd.html and see "Using Library Content in XD" and confirm if you're following the same process as mentioned and let us know if that helps.

 

Thanks,

Harshika

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 14, 2019 0
New Here ,
Oct 15, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi Harshika, if you actualy read my "detailed description of the issue", you'll see that I am following those steps and that some of them work while others do not. They're all vector drawings from Adobe Illustrator, so there shouldn't be any difference between them. I'm just trying to get a video of the issue now, so I'll post it here as soon as I have that.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 15, 2019 0
New Here ,
Oct 15, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Here's a video showing the issue I have: (link removed, see below)

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 15, 2019 0
Adobe Employee ,
Oct 15, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I have tried to access the video you shared. It says "Video unavailable This video has been removed by the user". Could you please send it again?

 

Thanks,

Harshika

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 15, 2019 1
New Here ,
Oct 15, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Apologies for that, after uploading that video I realised that I had inadvertently included details of corporate logos that I don't have the right to share.. I didn't have any video editing software on my personal machine, so just give me a moment to blur a few areas and then I'll re-upload it shortly..

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 15, 2019 0
ZaLiTHkA LATEST
New Here ,
Oct 15, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Here is a new link for the video demonstration of this issue: https://youtu.be/0viOrRjwX5M

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 15, 2019 0