• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

New track mattes don't copy paste in Beta v23.x properly

Community Beginner ,
Aug 04, 2022 Aug 04, 2022

Copy link to clipboard

Copied

With the release of the Beta v23.x there is the ability to pickwhip track mattes now (which is awesome)
However, when I copy pasted a selection of layers into a new comp with all sorts of track mattes, all of the layers came over in the correct order and were parented correctly (as expected), however nothing was linked anymore with track mattes.
What's weird is when re-linking the track mattes, it did retain if it was an alpha or luma matte and if it was inverted or not.. so some of the information is retained while the physical link is broken.

Bug Unresolved

Views

109

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
2 Comments
Community Beginner ,
Aug 24, 2022 Aug 24, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I should clarify after testing with v23.0.0.35.
Duplicating selected layers retains track matte links, copying layers from one composition to another breaks all of the links.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Sep 14, 2022 Sep 14, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Just tested this functionality in beta 23.1, still broken.
Copying layers from one composition to another still doesn't relink track mattes. Once manually relinked, the layers will preserve what type of matte they were previously.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Resources