• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
3

The 3d layer become box

Community Beginner ,
Aug 29, 2023 Aug 29, 2023

Copy link to clipboard

Copied

3d obj become box

Bug Unresolved
TOPICS
Bug

Views

344

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
7 Comments
Community Beginner ,
Sep 04, 2023 Sep 04, 2023

Copy link to clipboard

Copied

that was a placeholder when theres no enogh ram.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Sep 26, 2023 Sep 26, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Same here. Trying that, I export from Blender some simple object as GLB or OBJ, but same result. It showed few times, but after that it shows just as box. Got laptop with NVIDIa GTX1650 with 4GB, 32 GB ram.

Trying different settings and purge, but seems just random when it shows or not.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Sep 27, 2023 Sep 27, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I tested it with powerful enough computer, and had same issue. In my case I used Blender to export obejct, not sure if that's the reason. But it worked caouple time for moment.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Sep 28, 2023 Sep 28, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Same here on an M2 Mac with 32gb which says it has 16gb video memory. Very small simple 3D file, 10mb. Was woking easily using the Mercury renderer.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Sep 29, 2023 Sep 29, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Okay, got it working. With my laptop, I need to make laptop's display as main display. When I was using external display as main main display looks like Mercury or something wasn't work right. So exporting from Blender as glb and gltf works so far. 😄

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Sep 29, 2023 Sep 29, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Somehow it resolve for me when I reload the 3d

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Oct 25, 2023 Oct 25, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Here's what's happening. When you import a 3D model and add it to a comp, AE submits the 3D model and its transforms/parameters to our 3D engine (Advanced 3D). The engine loads the 3D model asynchronously and, while it's loading, we render a placeholder box in its place. Once the 3D model is finished loading, we re-render the model without the placeholder. Note that some 3D models are very complex (e.g. lots of faces), so loading can take a little while. If you continue to see problems with placeholders, DM me specifics, and I will investigate them. Thanks.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Resources