AE beta uses more ram than set in prefs

Participant ,
Jul 14, 2021 Jul 14, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Steps to reproduce:
1. I set AE to use 52Gb of my 64Gb ram in AE prefs (shared among pool of Adobe apps)

2. The "Show Memory Usage Details" in prefs claims that only 42Gb is in use, while my Activity Monitor, the Top process in terminal and iStatMonitor all claim that AE is using 62,63Gb ram, causing Macos to start swapping
 
Result: AE is using more ram than set in prefs
Expected: use as much as set in prefs
 
System info
    Application: After Effects (Beta) v22.0.0.21
    OS: macOS v10.15.7, RAM: 64.00 GB, CPUs (logical): 16

TOPICS
Bug , Performance

Views

75

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jul 20, 2021 Jul 20, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for reporting this. We are looking into this internally. Is this only happening with multi-frame rendering enabled? 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Jul 22, 2021 Jul 22, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

The only reason I'm using the beta is to have multi frame rendering, so I never turn it off 🙂

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Resources