• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

AE Error: Could not convert Unicode Characters 23::46 After Changing the Color Engine to OCIO

New Here ,
Jun 02, 2024 Jun 02, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I know there's a solution posted in the past, I did that and thus I never had any issue.

https://community.adobe.com/t5/after-effects-discussions/ae-error-could-not-convert-unicode-characte...

 

This is my first time to actually encounter this issue as I switched to OCIO.

Whether using AE's own ACES or custom OCIO file, this issue persists.

Bug Needs More Info
TOPICS
Import and export , Troubleshooting , Workflow

Views

80

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Pinned Reply

Adobe Employee , Jun 03, 2024 Jun 03, 2024

Hi @UrariK,

Thank you for reporting this issue. Do you experience the "Could not convert Unicode..." error when launching After Effects after changing a project to use OCIO? Also, what are your system specifications and display language?

 

Thank you for any additional information you can provide,

- John, After Effects Engineering Team  

Status Needs More Info

Votes

Translate

Translate
3 Comments
Adobe Employee ,
Jun 03, 2024 Jun 03, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Hi @UrariK,

Thank you for reporting this issue. Do you experience the "Could not convert Unicode..." error when launching After Effects after changing a project to use OCIO? Also, what are your system specifications and display language?

 

Thank you for any additional information you can provide,

- John, After Effects Engineering Team  

Status Needs More Info

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Jun 06, 2024 Jun 06, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I'm experiencing the same error. I'm using Korean. window 10

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Jun 06, 2024 Jun 06, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hi, the error occurs whenever I import a file whose path contains non-English character, such as Japanese in my case.

The error message won't appear again until you import another file. and the project is fully workable.

However, the error message becomes problematic when you import any sequence, whether it's PNG or EXR. The error message will keep poping up. You close one, another one will immediately pop up. I guess because sequence essentially contains many images, but it keeps coming, even if it resolves after many clicks, sometimes it still randomly pops up when you click "layer" in the extractor, or when you starts to render, etc.

 

Operating system: Windows-10-10.0.19045-SP0 64 Bits

Display Language Japanese.

Votes

Translate

Translate

Report

Report