• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

After Effects or Media Encoder 23.6 is bugging out sound.

Participant ,
Sep 24, 2023 Sep 24, 2023

Copy link to clipboard

Copied

This has happened multiple times now consistently ONLY when I use AE and ME 23.6 to export a file.

 

After exporting, it will randomly disable my computer sound and there's nothing I can do other than restart computer.   It just did it again now, so have to restart right after I post this.

 

All drivers and apps are up to date and have been clean installed.

Bug Needs More Info
TOPICS
Crash , Performance , Troubleshooting , UI and UX , Workflow

Views

99

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Pinned Reply

Adobe Employee , Sep 25, 2023 Sep 25, 2023

Does this happen if you export directly from After Effects or only when going from AE to AME for export? If it's the latter, we should take this bug over to the AME forums. 

Status Needs More Info

Votes

Translate

Translate
4 Comments
Adobe Employee ,
Sep 25, 2023 Sep 25, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Does this happen if you export directly from After Effects or only when going from AE to AME for export? If it's the latter, we should take this bug over to the AME forums. 

Status Needs More Info

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Participant ,
Sep 25, 2023 Sep 25, 2023

Copy link to clipboard

Copied

It's using the Add to ME queue, then exporting from ME since AE doesn't have ProRes export options.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Sep 25, 2023 Sep 25, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Any specific ones AE is missing? 

jenkmeister_0-1695666433912.png

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Participant ,
Sep 27, 2023 Sep 27, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Wait, weird.....I have to look again now, because all of those were missing.

 

Omg, Why are those hidden under Quicktime and not Apple ProRes MXF OP1a?

 

And why is there even two different options for that now that I check it in ME too?  That makes me nervous that they are different even though "preset" or "format" titled the same.

Votes

Translate

Translate

Report

Report