• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Exporting in after effects, trying to make a video EXACTLY 20 seconds

New Here ,
Mar 09, 2023 Mar 09, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Video Specifications:

 

  • Lossless
  • 30fps
  • 20 seconds

 

For some reason everytime I export this video, the client comes back and tells me the video I sent over is 20.33 seconds long. We are using WeTransfer to send over the file so I dont know if that can affect it?

 

The timeline is set to exactly 20 seconds with the work areas pushed to the ends and composition settings set to 20 seconds exactly

 

 

 

Bug Unresolved
TOPICS
Import and export , Troubleshooting

Views

91

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
2 Comments
New Here ,
Mar 09, 2023 Mar 09, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for any help!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Expert ,
Mar 10, 2023 Mar 10, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

If the last visible frame in the video is at 0:00:20:00, then the video is twenty seconds and 1 frame long. The time indicator always is parked at the start of a frame. The frame you see in the Comp Panel has not played yet.

 

Check the Comp Settings. The comp should be 0:00:20:00, and when you go to the last frame in the composition the time indicator will read 0:00:19:29 and you will still see an image in the Comp Viewer.

Votes

Translate

Translate

Report

Report