• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Imported 3D models donot show

New Here ,
Jul 07, 2024 Jul 07, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Hi there everyone .. Does someone know how  can if fix this issue it that the 3d models i created  in blender and then save it as .glb file ,and importing it to aftereffects  only shows controlsand  not the object.Ihave  tried ver 24.1  and  now 24.5 the same  problem  presists .The  advanced 3d renderer is not working for  me .here  is  the screenshot attached.image_2024-07-08_063355247.png

 

Bug Needs More Info
TOPICS
Compositing and VFX , Troubleshooting

Views

104

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Pinned Reply

Adobe Employee , Jul 09, 2024 Jul 09, 2024

Hi @Haider_ali

 

What version of AE are you using? 

What are your system specs including GPU? 

How big is your model? 

Can you try turning on Adaptive Resolution?

DaciaSaenz_0-1720556422869.png

 

 

 

 

 

Lastly, can you turn open up the Renderer Options and lower the Renderer and Shadow settings down to around 8 and 3? 

DaciaSaenz_2-1720556422850.png

 

 

DaciaSaenz_4-1720556422857.png

 

 

 

If you could send me the model so I can try on my end that would be helpful as well. 

 

Thank you,

 

 
Status Needs More Info

Votes

Translate

Translate
6 Comments
Community Expert ,
Jul 07, 2024 Jul 07, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Did you try to import as OBJ? 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Jul 09, 2024 Jul 09, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Hi @Haider_ali

 

What version of AE are you using? 

What are your system specs including GPU? 

How big is your model? 

Can you try turning on Adaptive Resolution?

DaciaSaenz_0-1720556422869.png

 

 

 

 

 

Lastly, can you turn open up the Renderer Options and lower the Renderer and Shadow settings down to around 8 and 3? 

DaciaSaenz_2-1720556422850.png

 

 

DaciaSaenz_4-1720556422857.png

 

 

 

If you could send me the model so I can try on my end that would be helpful as well. 

 

Thank you,

 

 
- Dacia Saenz, AE Engineering Team
Status Needs More Info

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Jul 10, 2024 Jul 10, 2024

Copy link to clipboard

Copied

image_2024-07-10_141656174.pngthis is my gpu info...

image_2024-07-10_141737983.pngthis is the 3d advanced renderer...

image_2024-07-10_141811444.pnghere is my render options setting as u suggested ... 

image_2024-07-10_141936305.pngthis is my cpu and other things included... it does not works ..using window 11 if required.. i have tried the beta as well ... nothing is working sending you the model gltf file ... and the obj file is not importing in aftereffects it just does not accepts ... if you have any model which works in your system kindly share it so i can try that too . 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Jul 10, 2024 Jul 10, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Jul 12, 2024 Jul 12, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Hi @Haider_ali

Dang! I can get your model to load on both Mac and Windows on my end. 😞 

Screen Shot 2024-07-12 at 2.05.35 PM.png

 

The model is fairly small and simple as well so the obvious reasons of why this may not be working for you are not relevant in your case. 

You have enough VRAM so that isn't the issue. 

Let's try a few more things... 

  • What happens if you turn Draft 3D on? Does anything render then? 
  • It doesn't look like Adaptive Resolution is turned on in your screenshots but I may be wrong about that. Can you try the clicking on the Lightning Bolt icon next to the Resolution Dropdown and making sure it is turned on. Fast Previews.png
  • Have you tried updating your NVidia driver?

  • Do you have an Integrated GPU on your machine? Meaning is there an Intel GPU in addition to your Nvidia card? 

  • Can you try to import and load any of the models in this folder?https://drive.google.com/drive/folders/1RcMEGhirzr2dVsKTPbUOeCnfYg5iMeYr?usp=sharing 


Let's try and get you back on track! 

- Dacia Saenz, AE Engineering Team

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Jul 12, 2024 Jul 12, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

image_2024-07-13_093033941.pngimage_2024-07-13_093138663.pngkindly allow me in . and secondly have you tried my model on your aftereffects?....and  yeah i have switched on the adaptive resolution as  well.

Votes

Translate

Translate

Report

Report