• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
175

Preview is stuck in a loop and is unresponsive

Explorer ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

RAM Preview becomes unresponsive to clicks, spacebar, Num0, ESC, etc. Playback continues on loop and the only way I've found to regain control is to minimize/maximize AE or close the application.

Build 17.0.4 Build 59
Bug Needs More Info
TOPICS
Troubleshooting

Views

506

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Pinned Reply

Adobe Employee , Feb 23, 2023 Feb 23, 2023

Hi all,

Thank you for reporting this issue and for your patience—our apologies for the lack of previous response to this thread.

 

Is this issue still occurring for you in the latest version of After Effects 2023? If so, please let us know your system specs and the version of After Effects you are running.

 

Thanks again for any further information you can provide,

- John, After Effects Engineering Team 

Status Needs More Info

Votes

Translate

Translate
replies 111 Replies 111
111 Comments
Explorer ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Same problem with 17.1 here. Makes AE CC 2020 totally unusable for me.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Yep same here. AWFUL bug, please fix ASAP!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I encourage you to revert back to version 17.0.4 which does not have the problem. I will stay on this release until a fix is proposed.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I did the game ready driver like Cory Mentioned and I haven't had the issue happen in a few weeks. Fingers crossed.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Cory's solution was it for me... I switched to NVIDIA's Studio driver and it has affected a lot of things in Ae and Pr... switched it back to Game Ready and all is well again. 😕

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Contributor ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Just echoing the sentiment of everyone else frustrated by this bug. What a drain on productivity.

v17.1.0

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Participant ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Jesus! Can you guys seriously not fix this?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Installed the 442.19 Studio Driver and the problem is gone. I'm only not too happy with installing older drivers to fix stuff though. Since Nvidia and Adobe are promoting each others products, I'm really disappointed (but totally not surprised either) that it's not fixed by now.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Just updated to the last version 17.1.1 it is still there for me, it happens on every project even new ones. Making After Effects unusable..

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Still present on AE 17.1.1..

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

any news? I'm tired of keeping closing the program and then restart over and over again

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

The new update is full of bugs. Every time I preview a comp AE gets stuck in playback and I can't stop it. AE has been the most reliable and least faulty app Adobe has made. Please don't break it too.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hello Jesse,

We have identified a bug with the latest studio Nvidia Drivers, and it looks like this is the source of your preview issue. I would recommand updating to the latest "gamer ready" drivers.

Hope this helps,
Sebastien

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

This is an NVIDIA driver issue - install an older Studio Driver or switch back to GeForce Game Ready (recommended) -- problem should resolve.. Good luck!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi Guys .. I purchased CC product recently. I am beginner. Ae preview never stops and hang the application even for 5 sec composition. It worked well for few weeks and now its giving trouble. I tried my best to resolve but its not working. I want go away from this cc. I have 16 GB ram machine. I don't want to change any settings/graphics just to work with Ae. As per Adobe system pre-requisite my machine is perfectly fine. Its a bug. My other animation software Autodesk Maya works perfectly fine.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Come on guys! I work every day with this tool. Hope you'll fix it soon. Luckely for me i'm used to save constantly my progress (: but it's frustrating have to close it for this issue

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

So I am using a NVIDIA Quadro P5000, downloaded and installed the new driver from 6/24/2020.
Version (451.48)

This has corrected the Preview problem in After Effects for me at the moment.

Thank you NVIDIA.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

This occurs only when I have any layer keyframes actively selected when I press spacebar. It loops indefinitely and I can't end the preview.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

This is the same problem of another more voted request. Please, bring your vote to there:
https://adobe-video.uservoice.com/forums/911311-after-effects/suggestions/39838078-preview-is-stuck-...

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Ditto, having the exact same issue as everyone else. Ram Preview is completely unresponsive and has a mind of its own... v17.1.1 - Am using 1080ti and have tried rolling back drivers and swapping from Nvidia Studio to Game Ready drivers, and nothing seems to work.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Same thing. Won't stop! MacBook Pro. Catalina.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Having exactly the same issue. Been the same for the last few updates and really slows down my work flow. Sometimes have to crash the program and reopen and hope it has done an autosave. Space bar, 0, escape no use. Sometimes solve it by tabbing to another application and back again then pressing space. Running the latest version of CC 2020 and Catalina. Will try installing an older NVIDIA driver. Seems a shame to have to go backwards instead of forwards though.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Same here, i'm on version 17.1.2 (Build 37) and the preview is still buggy. I've restored version 16.1.3 and will be using until it's fully fixed. It makes it impossible for me to work. Here is my setup if that can be helpful: MacBook Pro (Retina, 15-inch, Mid 2015) / macOS Catalina 10.15.5 / Processor 2.2 GHz Quad-Core Intel Core i7 / Memory 16 GB 1600 MHz DDR3 / Graphics Intel Iris Pro 1536 MB

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Participant ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I have a MackBook Pro (2018 i9, 32M, 1TB SSD) and a BlackMagic eGPU (560 Radeon), connected through TB3, and I can't tell you: After Effects ignores all of it. The AE is eGPU enabled, the RAM shared is 27GB and the sracth disk (SSD) has 600GB. However, the app doesn't matter about all of this, specially when there are audiotracks or short footage clips along the timeline. Preview sucks and it takes too long to work on a couple of frames.

It is very disappointing. What is it happening here?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Please fix this bug! I have been dealing with it for months and it's incredibly frustrating.

Votes

Translate

Translate

Report

Report