• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
2

2023 Constant Freezes

Community Beginner ,
Sep 20, 2023 Sep 20, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hi, 

I'm getting freezes that last 1-5 minutes every 5 minutes. Needless to say it's incredibly frustrating 

I've been using 23.6, now downgraded to 23.5. Same problem persists. 
It happens not just on RAM previews. Currently it's frozen on preferences. 
I've a very basic comp, EXR sequences (in DWAB compression). 
I've disabled all my plugins. 

I've turned off GPU Acceleration in Project Settings and Hardware Accelerate Composition in Display Prefs. And cleared my caches lots. 

 

My machine

Windows 10 Pro

MD Ryzen Threadripper 3970X 32-Core Processor 3.69 GHz

256GB RAM

RTX 4090, driver 537.13

Any help would be appreciated because AE is pretty unusable. 

Thanks, Simon 

 

 

TOPICS
Freeze or hang

Views

230

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Sep 21, 2023 Sep 21, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Anyone? 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Sep 21, 2023 Sep 21, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I'm also finding that at the start of my renders it renders at the expected speed. E.g. fairly quick. And then just slows down to a crawl. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Sep 21, 2023 Sep 21, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Yes.  I have 128gb of RAM and never had playback issues before.  I cant even playback normal unaffected footage sometimes.  AE Beta is working properly.  Its actually affecting my work now.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Sep 21, 2023 Sep 21, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Thanks. Which version of Beta AE are you using. I see there's 24 and 24.1

Yeah it's really effecting my work too. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Sep 22, 2023 Sep 22, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hi Simon,

 

Sorry to hear about the issue.

Can you try running After Effects in Safe Mode with the third-party plug-ins disabled? Does it happen in all the projects or just a particular project? Have you installed a new third-party font recently?

Let us know.

 

Thanks,

Nishu

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Sep 23, 2023 Sep 23, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hi again, 

I've  tried safe mode, disabled all plugins. 
done all the 'disable gpu', hardware acceleration stuff. Basically all the things usually suggested. 
it's on all projects. The project I'm uploading reports for here is super simple. Image sequence  plus 2 adjustment layers. 
seems to be all versions of AE I've tried.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Sep 25, 2023 Sep 25, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hi, 

Just following up on this. 
I'm unable to work in AE at the moment. Any thoughts on how to resolve the issue? 
In case you missed it I posted the answers to this post here also. 
Thanks 


Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Sep 28, 2023 Sep 28, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hi Nishu, 

 

Is there any response or help for this? 


Thanks

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Sep 28, 2023 Sep 28, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Sorry for the delay in response, Simon.

Does it happen in a new project as well? Have you installed a new font recently? If so, try uninstalling it for testing. Also, please share a screen recording of the issue so we can understand it better.

Looking forward to your response.

 

Thanks,
Nishu

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines