Adjustment Layer & frame blending wont render in After Effects 2022

New Here ,
Apr 21, 2022 Apr 21, 2022

Copy link to clipboard

Copied

One of my compositions in After Effects wont render the effects in the adjustment layer or frame blending. 

All my other compositions are rendering properly but this one wont render the adjustment layer or frame blending. 

Any suggestions? x x x 

TOPICS
Error or problem , How to , Import and export , Performance

Views

69

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 21, 2022 Apr 21, 2022

Copy link to clipboard

Copied

There are thousands of ways to use effects and adjustment layers. If an adjustment layer has been set as a guide layer any effects applied will render in preview but they will not render using the Media Encoder or the Render Queue.

 

We need a complete workflow description and embedded screenshots of the comp with the modified properties of the problem layers showing. Just press the 'u' key twice, copy the file, then paste it to the forum or use the Toolbar to embed it. The "Drag and Drop tool is not very helpful for showing us screenshots. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 22, 2022 Apr 22, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Here is a screenshot with the adjustment layer. In the composition the adjustment layer adds a red/pink tint.

When viewed in the export settings in the media encoder & when rendered the effects in the adjustment layer are not showing. 

Hope the screenshots help 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 22, 2022 Apr 22, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

See the green # in front of the layer name? That means it is a Guide layer. As I said, it will render in the comp panel, but it will not render in the Media Encoder or the Render Queue.

 

Right-click and turn off the Guide Layer switch.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines