Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


After Effects 2020 suddenly struggling to render preview properly - "laggy" rendering

New Here ,
Jun 02, 2021 Jun 02, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hello. I'm somewhat new to AE, so apologies if the answer to my question is obvious.

 

I'm running AE on a 2020 MacBook Pro: 2.4 GHz 8-Core Intel processor, 32GB of memory -- so it is not a CPU issue.

 

I've been able to create numerous projects seamlessly over the past months.

 

While in the midst of creating a recent, rather long project (with tons of external footage), I suddenly ran into an issue of my render queue being "laggy". Not laggy in the sense of my CPU having a difficult time rendering footage, but that the on-screen visual play-back has begun appearing glitchy. In playback speed, it is appearing in multiples of ~6-12 miliseconds at a time. 

 

I've already cleared my render queue, as well as adjusted some other quick fixes in my preferences menu -- such as previews (zoom quality, color management quality) and display preferences, but I am truly stumped here. Any idea what could be causing the issue?

 

Thanks.

TOPICS
Error or problem, Performance, Preview

Views

67

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 02, 2021 Jun 02, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

P.S., clearing RAM cache has not worked either. Thanks.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines