• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

After Effects 24.1 does not get past the splash screen

New Here ,
Apr 25, 2024 Apr 25, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I was using AE 24.1 for weeks with no problems, but when updating to 24.3, it started not opening, it always shows the message to start it up on safe mode, but even with this, e freezes either on initalizaing media core or smart mask.

 

I went back to 24.1 and the same thing happens.

TOPICS
Crash

Views

93

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Pinned Reply

Adobe Employee , Apr 25, 2024 Apr 25, 2024

Mac or Windows? 

 

If it's stopping on Media Core, it may be trying to compute some GPU related functionality which can take a bit of time. How long are you leaving the splash screen up before force quitting it? 

Votes

Translate

Translate
Adobe Employee ,
Apr 25, 2024 Apr 25, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Mac or Windows? 

 

If it's stopping on Media Core, it may be trying to compute some GPU related functionality which can take a bit of time. How long are you leaving the splash screen up before force quitting it? 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 26, 2024 Apr 26, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I'm on Windowns. I have leaved it for several minutes already

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Apr 26, 2024 Apr 26, 2024

Copy link to clipboard

Copied

We'll need to get a log file from you. Please follow the steps below and post the contents of the log file back here.

 

1. Navigate to C:\Users\[username]\AppData\Roaming\Adobe\After Effects\24.3\logs

2. Create an empty text file called After Effects Log.txt

3. Start up After Effects and let it sit at the splash screen for a few minutes

4. Open the After Effects Log.txt file, copy the contents and paste it back here to the forums.

 

Thanks

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 26, 2024 Apr 26, 2024

Copy link to clipboard

Copied

This time it finished initializing the media core but still froze after. Here is the log:

 

Log file created: 04/26/24 17:32:57
-------------------------------------
Ticks = 0 <4232> <AppVers> <5> App Version = 24.3x50 release
Ticks = 0 <4232> <AppDirs> <5> App Dir = C:\Program Files\Adobe\Adobe After Effects 2024\Support Files
Ticks = 0 <4232> <AppDirs> <5> Executable Dir = C:\Program Files\Adobe\Adobe After Effects 2024\Support Files
Ticks = 0 <4232> <AppDirs> <5> Resources Dir = C:\Program Files\Adobe\Adobe After Effects 2024\Support Files
Ticks = 0 <4232> <AppDirs> <5> Package Dir = C:\Program Files\Adobe\Adobe After Effects 2024\Support Files
Ticks = 0 <4232> <AppDirs> <5> Plugin Dir = C:\Program Files\Adobe\Adobe After Effects 2024\Support Files\Plug-ins
Ticks = 0 <4232> <AppDirs> <5> Required Dir = C:\Program Files\Adobe\Adobe After Effects 2024\Support Files\Required
Ticks = 0 <4232> <ALOG> <5> EGG STARTUP
Ticks = 47 <4232> <ALOG> <5> U Birth U Birth
Ticks = 47 <4232> <ALOG> <5> U CPU Data LogicalCores:16, PhysicalCores:8, MMX:1, SSE:1 SSE2:1, SSE3:1, SSSE(MNI):1, SSE4_1:0, SSE4_2:1
Ticks = 47 <4232> <ALOG> <5> U Birth U Hog Birth
Ticks = 984 <4232> <ALOG> <5> FILE Birth FILE Birth
Ticks = 984 <4232> <ALOG> <5> M Birth M Birth
Ticks = 984 <4232> <ALOG> <5> RND Birth RND Birth
Ticks = 7391 <4232> <ALOG> <5> PREF Birth PREF Birth
Ticks = 7406 <4232> <ALOG> <5> VAL Birth VAL Birth
Ticks = 7406 <4232> <ALOG> <5> MC Birth MC Birth
Ticks = 7437 <4232> <ALOG> <5> EGG IEggApp Splash screen shown
Ticks = 7437 <4232> <ALOG> <5> EGG BIRTH Beginning Verify Environment
Ticks = 7437 <4232> <ALOG> <5> COR Birth COR Birth
Ticks = 7500 <4232> <ALOG> <5> COR Birth COR Birth Complete
Ticks = 7547 <4232> <ALOG> <5> PLUG Birth PLUG Birth
Ticks = 7547 <4232> <ALOG> <5> TDB Birth TDB Birth
Ticks = 7547 <4232> <ALOG> <5> TDB Birth TDB StreamBase Birth
Ticks = 7547 <4232> <ALOG> <5> PF Birth PF Birth
Ticks = 7547 <4232> <ALOG> <5> P Birth P Birth
Ticks = 7547 <4232> <ALOG> <5> TXT Birth TXT Birth
Ticks = 7562 <4232> <ALOG> <5> EGG IEggApp About to Init Media Core
Ticks = 7578 <4232> <ALOG> <5> PREM MediaCoreData About to Init PRM
Ticks = 7578 <4232> <ALOG> <5> PREM MediaCoreData About to Init BE
Ticks = 7594 <4232> <ALOG> <5> PREM MediaCoreData About to Init ImporterHost
Ticks = 7594 <4232> <IR.InitIpp> <5> ippInit warning: ippStsNonIntelCpu: The target CPU is not Genuine Intel
Ticks = 7594 <4232> <IR.InitIpp> <5> ippInit warning: ippStsNonIntelCpu: The target CPU is not Genuine Intel
Ticks = 7594 <4232> <IR.InitIpp> <5> ippInit warning: ippStsNonIntelCpu: The target CPU is not Genuine Intel
Ticks = 7656 <4232> <ALOG> <5> PREM MediaCoreData About to Init ExporterHost
Ticks = 7781 <4232> <ALOG> <5> PREM MediaCoreData About to Init VideoRenderer
Ticks = 7781 <4232> <ALOG> <5> PREM MediaCoreData About to Init AudioFilterHost
Ticks = 7781 <4232> <ALOG> <5> PREM MediaCoreData About to Init AudioSupport
Ticks = 7781 <4232> <ALOG> <5> PREM MediaCoreData About to Init ProjectConverterHost
Ticks = 7781 <4232> <ALOG> <5> PREM MediaCoreData About to Init VideoFilterHost
Ticks = 7781 <4232> <ALOG> <5> PREM MediaCoreData About to Init Player Host
Ticks = 7781 <4232> <ALOG> <5> PREM MediaCoreData About to Init AccleratedRendering
Ticks = 7781 <4232> <ALOG> <5> PREM MediaCoreData About to Init DynamicLinkMedia
Ticks = 7797 <4232> <ALOG> <5> PREM MediaCoreData About to Init TransmitHost
Ticks = 7797 <17048> <DynamicLink> <5> Increase wait time to 2
Ticks = 7797 <4232> <ALOG> <5> PREM MediaCoreData About to Init DisplaySurface
Ticks = 9750 <17048> <DynamicLink> <5> Increase wait time to 4
Ticks = 16094 <4232> <DisplaySurface> <5> [DirectX] Initializing DirectXContext...
Ticks = 16266 <4232> <DisplaySurface> <5> [DirectX] Initialize DirectXContext succeeded.
Ticks = 16766 <11400> <GPUFoundation> <5> Done loading modules, sec: 0.655638, device: CUDA(0)
Ticks = 16844 <4232> <ALOG> <5> PREM MediaCoreData About to Init DVAMediaBrowser
Ticks = 16859 <4232> <ALOG> <5> EGG IEggApp Finished Initing Media Core
Ticks = 16859 <4232> <ALOG> <5> EGG IEggApp Media Core initialized successfully
Ticks = 17109 <4232> <ALOG> <5> PIN Birth PIN Birth
Ticks = 17109 <4232> <ALOG> <5> PIN Birth PIN PS3 Birth
Ticks = 17109 <4232> <ALOG> <5> PIN Birth PIN TIFF Birth
Ticks = 17109 <4232> <ALOG> <5> PIN Birth PIN RLA Birth
Ticks = 17109 <4232> <ALOG> <5> PIN Birth PIN CIN Birth
Ticks = 17109 <4232> <ALOG> <5> PIN Birth PIN EI Birth
Ticks = 17109 <4232> <ALOG> <5> PIN Birth PIN ZPIC Birth
Ticks = 17109 <4232> <ALOG> <5> PIN Birth PIN JSX Birth
Ticks = 17109 <4232> <ALOG> <5> PIN Birth PIN YM Birth
Ticks = 17109 <4232> <ALOG> <5> PIN Birth PIN PS Birth
Ticks = 17109 <4232> <ALOG> <5> PIN Birth PIN D_MC Birth

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 30, 2024 Apr 30, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Hello?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Apr 30, 2024 Apr 30, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Any chance you've changed anything to do with your audio drivers? Maybe installed one with a GPU driver update? The log seems to stop right when the audio system is being initialized. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
May 16, 2024 May 16, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I'll move your post to the Discussions board while we await your information.

 

Thanks,

Nishu

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines