• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

After Effects AEGP plugin PNGio support PNGio library error known incorrect sRGB profile (5027:12)

Community Beginner ,
Feb 05, 2022 Feb 05, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I'm trying to export a png-sequence for Lottie and whenever I press render I get this message. 

 

I've tried every fix I could find, I re-exported the original png-sequence, I exported as a JPEG-Sequence, tried renaming them, tried saving them from another app, but nothing works.

 

What does work is when I export the PNG sequence from the render queue and then turning on the option of embedding the color profile, then it renders fine.

The thing is, Bodymovin, the Lotty plugin, does that automatically, without being able to change any settings (that's how they compress the png's/jpg's before adding them to the json).

I never had this problem before, with any PNG sequence at any moment, with Lottie. It happened now after I've updated every Adobe app.

TOPICS
Error or problem , How to

Views

2.1K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Community Beginner , Feb 05, 2022 Feb 05, 2022

I fixed it.

 

You can edit the general color profile output from your File -> Project Settings and than the tab "color". I switched from sRGB to Apple RGB and my Lottie Animation exported as it should. I haven't checked the colors yet, but if they suck I can always try another color profile. 

 

Anyway, for now this works.

Likes

Translate

Translate
Community Beginner ,
Feb 05, 2022 Feb 05, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I fixed it.

 

You can edit the general color profile output from your File -> Project Settings and than the tab "color". I switched from sRGB to Apple RGB and my Lottie Animation exported as it should. I haven't checked the colors yet, but if they suck I can always try another color profile. 

 

Anyway, for now this works.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 16, 2022 Feb 16, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Thank you so much for this. Been pulling my hair out all afternoon 🙏 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 18, 2022 Mar 18, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Worked! Thanks for posting this, it's been so painful trying to figure this out. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Aug 07, 2022 Aug 07, 2022

Copy link to clipboard

Copied

sRGB to Apple RGB 

My colors are noticeably different when I switch to Apple RGB so this is not solved for me. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Aug 08, 2022 Aug 08, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi persondudeguy, I know. You could try other profiles to check which one works better for you. You don't have to select Apple RGB per se, you could use another one. But it is not a permanent solution either, it's just so you could start After Effects at first. When that works you can troubleshoot where the problem is. I just left mine at Apple RGB and didn't think about further.

Anyway, just try another color profile my guy, maybe another one works better for you.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 08, 2022 Nov 08, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I was exporting renders for a couple days and the gamma was wrong and i could figure out what I was doing wrong and then i realized I'd changed the project color management just to be able to output PNG. Hours of confusion and lost time because of d this big. So frustrating.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Enthusiast ,
Aug 16, 2022 Aug 16, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Yeah, hit this bug in AE 22.2.1. It's gone by 22.4. You can get around it by not embedding your ICC profile.

 

Apparently the libpng folks don't like some very widely distributed Adobe profiles. Adobe themselves must have updated their libpng without turning off this check.

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 07, 2022 Nov 07, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I'm on 22.6 and can confirm the bug is still there. I went through every single colour profile, none worked.

Working on PC, C4D image sequences exported at 16bit. So annoying. In over 10 years never seen this error, now its rampant. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Enthusiast ,
Nov 07, 2022 Nov 07, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Are you getting this error when reading PNGs from C4D? The original bug referred to PNGs written out of AE.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines