Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


After Effects preview stops working after switching users

Community Beginner ,
Jul 15, 2021 Jul 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

 

There is a bug in After Effects I have faced for over two years working on different versions of Windows 10 (Home/Pro/Enterprise). In order to recreate the bug you need to be signed up to a user and have AE open. Once you switch user and switch back to the user with AE open, preview stops working. It will render on the timeline but it won't preview and crash as soon as you close it. 

bug.png

Current solution is to save and force quit AE (once you click close it will crash and will take a while to quit).

 

Tested only on Intel CPUs and NVIDIA GPUs (i7-6700K, 1060GTX - i7-10875H, 2070 RTX - Xeon N/A, Quadro N/A).

 

I know it's a small bug but it can be very frustrating, whether i'm in the office and having to share a workstation or at home having seperate users for work and personal.

 

 

TOPICS
Crash, Error or problem, Freeze or hang, Preview

Views

23

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jul 16, 2021 Jul 16, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Nothing to do with AE. This is a standard Windows behavior with a user change shutting down drivers and changing security contexts. This is beyond Adobe's control, so it's not a bug in the program(s), it's just bad practice. Happens with many other programs just as well.

 

Mylenium

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jul 17, 2021 Jul 17, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I am not - I have only experienced this with AE. Preimere preview works well even after switching users and I have never experience issues with other apps, which is why I assumed it's an AE bug and not Windows.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines