• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
2

After Effects Transparent Export, Weird Fragments?

New Here ,
Jun 26, 2023 Jun 26, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hey,

 

whenever I export my transparent clip in media encoder using RGB + Alpha (GoPro Quicktime), those weird rainbow fragments appear on my video...

 

Anyone know how to fix this?

Tried keying it, using a different render encoder, fixing transparency in Photoshop, it all didn't help...

Attached a Video and an Image.

 

Please help me 😉

 

TOPICS
Error or problem , FAQ

Views

208

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jun 26, 2023 Jun 26, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I am guessing that your Project is set to 8-bit, and so is the export, and that your alpha is not completely clean, and that you have not set the Alpha Chanel to Straight. 

 

I would set the project to 16Bit, make sure that the alpha is clean, and use the High Quality With Alpha preset or choose ProRez 444 and export at trillions of colors and straight alpha. If the key is clean, that should solve the problem. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 26, 2023 Jun 26, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Didnt work either...

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines