AMD GPU Accelerated Plugins producing broken visuals!

New Here ,
Jun 07, 2022 Jun 07, 2022

Copy link to clipboard

Copied

After reinstalling AE, ive been experiencing major visual glitches that make GPU accelerated effects unuseable. Switching to Mercury Software Only fixes the issue, but I'd rather be able to use my AMD GPU as I once did.

I attempted rollbacks with the software and drivers to no avail. Attempted full reinstalls of the plugins, the software, and the drivers; didnt work. Any other suggestions I can try to fix this problem? It has not been an issue until about 3months ago, and I'd really like to get Red Giant Universe back up and running.

Thank you 🙂

Screenshot 2022-06-08 163239.png

 

 

 

 

 

 

 

 

SPECS:

AMD RX 6700-XT

32 GB Ram

Intel Core i7-10700K CPU @ 3.80GHz

TOPICS
Error or problem

Views

50

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jun 08, 2022 Jun 08, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Moved to Ae forum.

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jun 08, 2022 Jun 08, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Make sure the Red Giant plugin is compatible with the version of After Effects you are using, you may need a plugin update not After Effects.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 09, 2022 Jun 09, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Red Giant Universe is up to date (v 6.0.1) and AE is up to date (v 22.4)

Different combinations rolling back RG Universe to previous 2021 version, along with rolling back AE to 2021, did not fix the problem either.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jun 08, 2022 Jun 08, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi MerCrier,

 

Welcome to the community.

We'll get it checked. Could you share the version of the driver that's installed? Does it happen on a new project as well? Go to Help > System Compatibility report. Does it indicate something?

Let us know.

 

Thanks,

Nishu

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 09, 2022 Jun 09, 2022

Copy link to clipboard

Copied

My driver version is for the AMD Radeon RX 6700 XT is 30.0.15021.11005

The error occurs across AE and Premiere, on new projects and old projects.

No compatability errors to report

 

Thanks for the help so far!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines