• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit Search
0

Audio Bitrate reverts to 64kbps when using Output Module Preset

New Here ,
Jan 12, 2023 Jan 12, 2023

Copy link to clipboard

Copied

After Effects 2023.0.0 (Build 59) 

Windows 10 Professional 

 

Output Module Audio Error. 

 

When using a custom Template in the Output Module to render a video, the resulting video is exported using an audio bitrate of 64kbps regardless of what is 'saved' when creating the template.

 

For example: Create an H264 CBR template with an audio bitrate of 320kbps. Restart AE. Add an export to the render queue and use the created user template. Export without going into the Output Module Settings. The resulting file will have an audio bitrate between 61kbps and 110kbps, at random. 

 

I render files in bulk and rely on the presets to save me a massive amount of time.. Please squish this bug so I can regain some sanity. 🙂

 

Many thanks

Rivers

 

TOPICS
Audio , Error or problem , Import and export

Views

42

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jan 12, 2023 Jan 12, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

This is a known issue and already being worked on.

 

Mylenium 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines