• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

extra frame showing in main comp but not in the precomp

New Here ,
Sep 15, 2023 Sep 15, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I've made a precomp with some footage that I've dropped into my main comp.  In the main comp an additional frame that has been cut in the precomp appears at about 60% opacity.  When I view the precomp all is fine.  It only appears in the main comp.  If I try to cut out the extra frame from the precomp in the main comp it then glitches worse in another area again showing frames that have been cut at a lower opacity on top of the footage.  Frame rates are the same between comps.  I've cleaned my cache.  I've never encountered this before so I'm not sure how to reproduce.  What could be causing this?

AE 23.6 / Mac Ventura 13.2

Here's the main comp –

Screenshot 2023-09-15 at 1.20.41 PM.png

Same frame in the precomp –

Screenshot 2023-09-15 at 1.24.15 PM.png

TOPICS
Performance

Views

66

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Sep 15, 2023 Sep 15, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I can't tell much without seeing the entire UI, the Modified properties of each comp, and the frame rate of each comp (select the comps in the Project Panel).  My first guess is that the frame rate differs in the main and nested comp.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Sep 15, 2023 Sep 15, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hey Rick,

 

Thanks for replying.  I already checked that as it was my first guess as well.  But they are both the same.  All settings on main comp and the precomp are exactly the same.  

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Sep 15, 2023 Sep 15, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Does the footage's frame rate match the comp's frame rate?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines