Impossible to launch AE

New Here ,
Sep 02, 2022 Sep 02, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hello,
I have a huge problem with AE on launching... It just doesn't launch...
It freezes 2 seconds on "Initialisation de MediaCore" and disappear. No error message, no pop up box, no crash report...
It seems this issue has happen for some members of the community so I started to try all the solutions I read: Clean the plug-ins, rename the Common file, Uninstall/install each version of AE, use Adobe Cleaner to reinstall all apps from start, update my drivers,... Nothing works...
I really don't know what to do next...
Someone could please help me?

 

After Effects v 22.6
CPU: 11th Gen Intel Core i7-11700K @ 3.60GHz
RAM: 64,0 Go
GPU: NVIDIA GeForce RTX 3080
Système d’exploitation 64 bits, processeur x64
Windows 10 Famille

TOPICS
Crash , Error or problem , Freeze or hang

Views

50

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Sep 03, 2022 Sep 03, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Check your system's event viewer. even a "silent" crash is going to leave soem info there.

 

Mylenium

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Sep 03, 2022 Sep 03, 2022

Copy link to clipboard

Copied

try the previous version may the latest version have some bugs

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Sep 12, 2022 Sep 12, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hello,
Thank you for your answers
I found a way to avoid the crash at launching
This solution is a bit inconvenient but it works
I have to disconnect from the Creative Cloud (wich autolaunch at computer starting) and reconnect manually (ID and password)
So I have the impression that my problem come from the Creative Cloud Desktop eventually

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines