Lost links of imported AE-Comps and slowly view refreshing

Community Beginner ,
Aug 23, 2022 Aug 23, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Since last update and installing on the latest biggest Mac Studio machine, I lost all hirachical links between layers of imported AE-Compositions. Wy? When I open up the AE-File directly all connections are still there. The other thing ist the view-refreshing. Type-tool or other edits are horrible, the view refreshing wile texttyping have a massive delay and it's dificult to select the last character.

TOPICS
Error or problem , Import and export , Performance , Preview

Views

33

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Aug 23, 2022 Aug 23, 2022

Copy link to clipboard

Copied

This is a known issues. Importing projects lose parenting info when a reference to a file is used more than once in a project. The rest we cannot gauge. You have not provided any system info or other details like language settings, fonts used etc., so just saying that text editing is a pain is not that useful. Start by checking your hardware acceleration settings and see if it makes things better.

 

Mylenium

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Aug 23, 2022 Aug 23, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi fronkzett,

 

Thanks for writing in.

Could you share more details on your issue? Are you losing parenting information when a project/compostion is imported? How many times are you importing the same composition in the project?

After Effects not selecting the last character, is a known issue and the team is working on a fix.

For the other issue with text typing, try clearing the media cache and resetting the preferences.

Let us know how it goes.

 

Thanks,

Nishu

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Aug 24, 2022 Aug 24, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hi Mylenium and Nishu, thanks for your answeres.

At first here my Setup: Mac Studio (2022) M1 Ultra, 128 GB RAM, System macOS Monterey 12.5.1, AE-Language German.

 

The compostion issue, with the lost links, came in focus with a lot of project-files I`ve got from a customer with all the same problem. I dont know the work language of his AE-app, but I still guess it couldt be english. The interesting thing is, when I open up it directly in my AE (german) as a standalone project, all connections are still there. But a nother saving and importing it in a nother project makes the issue again. Self generated Comps have apperently not this issue.

The Language difference is also problematicly for expressions. I wish there would be a startoption wich change the keywords of a expression into the actual Languageversion.

 

The view issue in Typing is the most significant problem for viewrefreshing. It is also in other features like formtool and so on. I make a type, and I see the result so far I change the time or quit the Typetool. I wonder so much because that are not very cpu expensive operations and have been workly fine in the past. I adjust in the preferences the viewing to 'faster' that makes the issue not very much better. I empty the cachfiles so often, bacause this feature also disturbs the workflow. 200 gb are full of very fast and it clears not automaticly the older ones.

 

Sorry for my german english and I hope you have some ideas for me. 🙂

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines