Magic bullet looks presets wont appear in ae

New Here ,
May 06, 2020 May 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

when i downloaded mbl presets it appears in the custom looks folder but in after effects it wont appear and i cant find the preset within ae . When i try opening the preset file by its own ae says "unsupported file type or extension" . Someone help please thanks

TOPICS
Dynamic link , Error or problem , How to , Import and export , User interface or workspaces

Views

12.2K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
May 06, 2020 May 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

You are misunderstanding how this works. MB Looks can only be applied from within the Looks editor. It's a proprietary thing that has nothing to do with the standard AE animation presets.

 

Mylenium

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 29, 2020 Nov 29, 2020

Copy link to clipboard

Copied

So... how do you fix the problem exactly?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 15, 2020 Jun 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

did you ever fix it? i have the same issue

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 17, 2021 Jul 17, 2021

Copy link to clipboard

Copied

hi, when you press edit after adding it to your clip, at the top there will be a settings icon and if you press that it should let u import your presets.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 30, 2020 Nov 30, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Same I dont know if I need a plug in or something.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 12, 2021 Jan 12, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Go to (C:)/ Program Files x86/ Looksbuilder/ Looks 

And you should be able to accesss the folder!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 15, 2021 May 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

hello i did that already but the presets still dont work, any advice?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 16, 2021 May 16, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I dont know if I understood correctly, but

1. open your composition
2. search for the effect "Looks" and aply it to your clip
3. go into the editor 
4. on the left are all your presets (like in the picture i added)

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 17, 2021 Jul 17, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi, did you figured it out ? if not i know how to fix the issue. one year later...

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 17, 2021 Jul 17, 2021

Copy link to clipboard

Copied

hi. when you press edit after adding it to your clip, at the top there will be a settings icon and if you press that it should let u import your presets. hope this helps ! 🙂

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 28, 2022 Jan 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

hi, could you please explain how exactly to do this? mine is not working still, it doesn't let me import them.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 30, 2021 Aug 30, 2021

Copy link to clipboard

Copied

i was having the same exact issue and none of these comments made sense. if u still need help I can post how to fix it on youtube. its a really easy fix. took me weeks to figure it out though.

 

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Sep 18, 2021 Sep 18, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi!

It would be great if you could post a video on youtube how to fix this issue!

thank you

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 12, 2021 Oct 12, 2021

Copy link to clipboard

Copied

What was the fix? Is there a link to the Youtube video? Thanks!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 28, 2022 Jan 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

please help me, i don't know how to fix it yet

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 17, 2021 Jul 17, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Search for Magicbullet Looks on window, right click on it and press " open fileway" then you will come to magicbullet again, you press "open fileway" again. 

 

- Remove "Looksbuilder"

- Copy "Magic bullet looks"

- Rename the new copy to Looksbuilder.

- Close and open AE.

 

Excuse my poor english, hope this helps! 

 

Best regards!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 01, 2021 Nov 01, 2021

Copy link to clipboard

Copied

My edits work in the Magic Bullet window but when I press the check mark to bring them into After Effects only the diffusion effect shows and nothing else. Anyone have the fix yet?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 02, 2021 Nov 02, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I just updated magic bullet on my laptop and im having the same issue. I have a previous version of MB on my imac and it works just fine. Could it be a bug in the latest MB? The effects look like they are working in the MB editor but when I apply it just makes everything darker with some diffusion.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 19, 2021 Nov 19, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hello,

I've uninstalled the newer version 15 and installed the older version 14.3 instead and all the presets come back as they should. Hopefully they will figure out what is going on and fix it. I've submitted a support ticket a week ago but no response yet.

 

Rick

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 07, 2022 Jan 07, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Had exactly the same issue, presets weren't loading in. Rolled back to 14.3 like cendrick said with the Maxon Installer and now they're all there.

 

Clearly a bugged latest issue, hopefully it's fixed in another update.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 04, 2022 Mar 04, 2022

Copy link to clipboard

Copied

We are all dumb lol

If its a preset all you have to do is move it into the preset folder and drag into the adjustment layer

______________________________________________________________________________

-copy and paste the coloring into

windows: C:\Users\name\OneDrive\Documents\Adobe\After Effects 2020\User Presets

-then restart after effects and put it in the adjustment layer

______________________________________________________________________________

(found all this out after hours of trying to get the older version and almost smashing my computer)

let me know if it worked for anyone

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 19, 2022 Apr 19, 2022

Copy link to clipboard

Copied

didn't help unfortunately

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 29, 2022 Apr 29, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hello bro,

i have the exact same problem as you.

i downloaded MBL last week and up till now when i click on “Edit”

no tab opens

i thought maybe I downloaded a wrong version but no

 

i downloaded about 4 more versions and they gabe me the same results.

i’m almost crying now..

i even installed AE2020 and see if it’s because ae 2022 is not compatible but i was wrong...

it still didn’t work on AE 2020 and 2022

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines