No dynamic link connection AE 22.4. to AME 22.4.0 on mac

Community Beginner ,
May 27, 2022 May 27, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi there. Since updating my new MacBook (M1 Pro) to Monterey (12.3.1), I am struggeling a lot with the dynamic link connection of AE and AME ๐Ÿคฎ

 

My regular workflow was the following:

โ€ข Save project in AE
โ€ข Drag and drom compostion(s) to AME

โ€ข Click on the preset to adjust export settings

โ€ข Wait some seconds to establish the dynamic link connection

โ€ข Make changes

โ€ข Set export location
โ€ข Start rendering

 

But since updating, AME takes ages to establish the dynamic link connection. Most of the time it doesn't even create the connection and I cancel the process after minutes of waiting. That is extremly annoying. 

My software is up to date: AE 22.4.0, AME 22.4.0. My MacBook is new and quite powerful. 

 

Since ever the files that I am working with are located on our office server (Synology NAS, connection over SMB). It always worked and the programs could always communicate fast with each other. 

 

After a fresh restart it normally works, but after working for some hours within the AE-File, I start getting the same problems. Erasing the cache didn't do the Job. Looking forward for helpful answers. 
Thanks ๐Ÿ‘๐Ÿฝ! Daniel 

TOPICS
Dynamic link , Error or problem , Freeze or hang , Performance

Views

58

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
May 28, 2022 May 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

If you install the third-party plug-ins on M1 Mac, it takes some times. You remove unnecessary plug-ins.

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jun 04, 2022 Jun 04, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I don't use any third party plugins. ๐Ÿคท๐Ÿฝโ€:male_sign:

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jun 06, 2022 Jun 06, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I feel your pain regarding No Dynamic Link Connection to ME. A couple of weeks ago I removed AE & ME 2022 and went back to 2021. Initially it helped with the connection, but I'm now having the same problem. I force quit, empty cache, reboot and even drag files to my desktop, but still having issues. Sometimes it works after a reboot, sometimes it doesn't. Frustrating. Would love a solution Adobe...thanks!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines